Vegetarisk Tikka Masala med kikærter

Indisk Tikka Masala uden kød

Her får du min opskrift på en nem og hurtig vegetarisk Tikka Masala. Som erstatning for kylling laver jeg den lækre indiske ret med kikærter, som giver en masse protein og fylde til retten.

Det indiske køkken er fyldt med smag, og det er denne ret selvfølgelig også! Jeg bruger en krydderiblanding fra Butchery, hvilket gør det meget nemt og hurtigt at bikse retten sammen, da du ikke skal ud efter alverdens krydderier, men faktisk kun skal bruge denne ene. Krydderiblandingen kan købes i mange dagligvarebutikker som Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Meny.

Jeg serverer retten med naanbrød og jasminris, og så topper jeg den med frisk koriander. Er du ikke til koriander, så kan du bruge frisk persille i stedet fx.

TIP! Er du til indisk mad, så hop ind og se alle mine indiske madopskrifter!

Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk tikka masala med kikærter

5 fra 3 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

Det skal du bruge

Sauce

  • 6 tomater
  • 1 stort rødløg
  • 1 helt hvidløg (en hel klas af hvidløg)
  • olivenolie
  • Tikka Masala krydderiblanding (fx fra Buchery, se link i opskriftsnoter)
  • dåse kikærter
  • salt og peber
  • 2-3 spsk græsk yoghurt

Til servering

  • ris
  • naanbrød
  • frisk koriander

Sådan gør du

Sauce

  • Halver tomaterne, skær rødløget i grove stykker og skær toppen af det hele hvidløg (lad skraldet blive på).
  • Placer tomat, hele klasen af hvidløg og rødløg i et ildfast fad og dryp med olivenolie.
  • Krydder godt med din Tikka Masala krydderiblanding og drys med friskkværnet salt og peber.
  • Bag i ovnen ved 200° i 30-40 minutter, eller til grøntsagerne er blevet møre.
  • Hæld grøntsagerne + væden i en blender og blend til du har en cremet konsistens. Tilføj 2-3 spsk. græsk yoghurt og blend igen.
  • Smag til med salt og peber og evt. mere Tikka Masala krydderi.
  • Hæld saucen i en gryde og varm op til det tykner lidt.
  • Tilføj kikærter og lad dem blive varmet igennem kort.
  • Server retten med ris, naanbrød og frisk koriander.

Emmas tips til opskriften

  • Se Tikka Masala Krydderimix fra Butchery her. 
  • Ønsker du flere grøntsager i din sauce, kan du også tilføje peberfrugt eller gulerod og bage dem i ovnen sammen med tomater. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 3 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Tikka Masala Krydderiblanding

Jeg bruger denne krydderiblanding fra Butchery til den lækre Tikka Masala-ret! Det gør det nemt og hurtigt at lave mad med masser af smag!

Vegetarisk Tikka Masala
Vegetarisk Tikka Masala
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments