Frokost & aftensmad

Kyllingeboller i kokoskarry

Kyllingeboller i kokoskarry med bulgur og massere af toppings! Nytænk den klassiske boller i karry og prøv denne opskrift, hvor bollerne er lavet på kylling og saucen på kokosmælk! Nyd retten som den er, eller gå topping-amok med lynsyltede rødløg (opskrift), æbletern, kokosflager og frisk koriander. MUMS!

Kyllingeboller i kokoskarry

Forb. tid25 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kyllingeboller

  • 1 løg, revet eller hakket helt fint
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ chili, helt finthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander (kan undlades)
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 3 spsk. mel med top
  • 1 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber

Kokskarry

  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 løg, finthakket
  • 2 spsk. mel
  • 2 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)

Ideer til tilbehør/toppings

  • ris eller bulgur
  • lynsyltede rødløg (link øverst)
  • kokosflager
  • frisk koriander
  • æble i tern

Sådan gør du

Kyllingeboller

  • Riv løget eller hak det helt fint. Hak også chili helt fint og pres hvidløget. Kom det i en stor skål.
  • Kom også kylling, æg, mel, koriander, salt og peber i skålen og rør det sammen til en fars.
  • Brug en ske til at forme 15-20 kyllingeboller. Dyp skeen i vand ind imellem, så klistrer dejen ikke fast på dine fingre.
  • Sæt en stor gryde over med vand, og kog kyllingebollerne møre i ca. 10 minutter. Gem 2 dl. af kogevandet til din kokoskarry sauce.

Kokoskarry

  • Smelt smørret ved middel varme. Sautér løg i et par minutter, eller til løgene er bløde.
  • Tilføj karry og gurkemeje og lad det svitse med et minut, så det dufter dejlig krydret.
  • Drys melet over, og pisk det godt rundt. Hæld 1 dl kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt kokosmælk og lad saucen kort koge op. Lad den derefter koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Er saucen for tyk, tilsæt da lidt mere kogevand.
    Jeg kørte lige min stavblender igennem saucen da den var færdig, for at få den HELT cremet. Det behøves dog ikke.
  • Smid kyllingebollerne i og lad dem blive varmet godt igennem.
  • Nyd retten med ris/bulgur og server evt. med frisk koriander, æbletern, kokosflager og lynsyltede rødløg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering