Bønnesalat med feta og soltørret tomat

Salat med grønne bønner

Her får du min bedste opskrift på en skøn bønnesalat med feta og soltørret tomat. Det er en salat, som kan serveres som tilbehør til alverdens retter som fx kylling, oksekød eller fisk. Du kan også spise salaten som en måltidssalat.

Basen i bønne salaten er selvfølgelig de grønne bønner, som du måske også kender som haricot verts. De er både billige og nemme at tilberede. Jeg køber en stor pose fra frost, hvorefter de koges i letsaltet vand, og så er de klar!

Bønnesalat

Variationer af bønne salaten

Den grønne salat nydes både lun eller kold. Den er toppet med soltørret tomat, ristede pinjekerner og smuldret fetaost. Du kan selvfølgelig variere salaten lige som du vil – prøx fx at tilføje tomat, oliven eller edemamebønner, eller top salaten med ristede græskarkerner eller sprød serranoskinke.

Bønnesalat

Bønnesalat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g grønne bønner (fra frost eller friske)
  • 100 g feta
  • 1 lille rødløg
  • 80 g soltørret tomat (gem lidt olivenolie)
  • 30 g pinjekerner
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 2-3 minutter. Bønnerne må gerne have lidt bid.
  • Kom bønnerne i en sigte og overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. Lad dem dryppe godt af, og skær dem derefter i mundrette stykker.
  • Hak soltørret tomat fint og gem lidt af olien fra glasset til selve salaten.
  • Hak også rødløg fint og rist pinjekernerne på panden.
  • Fordel grønne bønner, smuldret fetaost og soltørret tomat samt lidt af olien fra glasset på i et fad.
  • Drys med pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.

Emmas tips til opskriften

  • Om vinteren bruger jeg altid frosne bønner, men i sommerhalvåret er det rigtig lækker, at bruge friske. Husk at knække enderne af, inden du koger de friske bønner.  
  • Du kan selvfølgelig variere salaten lige som du vil – prøv fx at tilføje tomat, oliven eller edemamebønner, eller top salaten med ristede græskarkerner eller sprød serranoskinke. 
  • Salaten kan serveres lun eller kold. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Bønnesalat

Friske eller frosne grønne bønner?

Begge dele kan bruges! I vinterhalvåret bruger jeg altid de frosne bønner, men i sommerhalvåret kan jeg godt lide at bruge de friske. Hvis du bruger friske bønner, så husk at knække enderne af, inden du koger dem. Skal det være nemt og hurtigt, så bruger jeg de frosne bønner.

TIP! Er du vild med salater, så se hop ind og find masser af inspiration til din næste salatopskrift lige her <<

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 304
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments