Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping

Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping 1
Biks din havregrød sammen som du plejer, smid den i ovnen i en halv time og wupti, så har du en skøn bagt grød der er sprød udenpå og svampet indeni. Varier den lige som du vil og server den med skyr. I denne omgang er der banan bær, havregryn, kanel og ingefær og så er den toppet med nøddecrunch. Det var alt herfra, god dag!
Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping 3

Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping

Vær den første til at bedømme!
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Grød

  • 2 bananer
  • 130 g havregryn, gerne grovvalset
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g blåbær (eller en god håndfuld)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. ingefær, stød eller friskrevet
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • lidt olie eller smør til formen

Nøddetopping (brug de kerner/nødder du har)

  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. hampefrø
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. sirup eller honning

Sådan gør du

Grød

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Mos bananerne og kom dem i en skål. Slå æggene i, tilsæt mælk og rør grundigt rundt. Tilsæt havregryn og krydderier og rør det hele godt sammen.
  • Vend forsigtigt bærerne deri.
  • Hæld grøden i et ovnfast fad eller gryde. Smør gerne fadet med lidt smør eller olie inden du hælder det i, eller brug bagepapir.
  • Lav din nøddetopping ved at blande alle ingredienser i en skål fordel det over grøden.
  • Bag i ovnen i 30-40 minutter, al efter hvor 'grødet' du ønsker den. Jeg kan godt lide, at den er lidt fast, så jeg gav den 40 minutter. Bagetiden afhænger også af, hvilken form du bruger!
  • Server grøden lun med skyr til.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 305
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments