Morgenmad

Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping

Biks din havregrød sammen som du plejer, smid den i ovnen i en halv time og wupti, så har du en skøn bagt grød der er sprød udenpå og svampet indeni. Varier den lige som du vil og server den med skyr. I denne omgang er der banan bær, havregryn, kanel og ingefær og så er den toppet med nøddecrunch. Det var alt herfra, god dag!

Bagt havregrød med bær, banan og nøddetopping

Forb. tid40 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Grød

  • 2 bananer
  • 130 g havregryn, gerne grovvalset
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g blåbær (eller en god håndfuld)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. ingefær, stød eller friskrevet
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • lidt olie eller smør til formen

Nøddetopping (brug de kerner/nødder du har)

  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. hampefrø
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. sirup eller honning

Sådan gør du

Grød

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Mos bananerne og kom dem i en skål. Slå æggene i, tilsæt mælk og rør grundigt rundt. Tilsæt havregryn og krydderier og rør det hele godt sammen.
  • Vend forsigtigt bærerne deri.
  • Hæld grøden i et ovnfast fad eller gryde. Smør gerne fadet med lidt smør eller olie inden du hælder det i, eller brug bagepapir.
  • Lav din nøddetopping ved at blande alle ingredienser i en skål fordel det over grøden.
  • Bag i ovnen i 30-40 minutter, al efter hvor 'grødet' du ønsker den. Jeg kan godt lide, at den er lidt fast, så jeg gav den 40 minutter. Bagetiden afhænger også af, hvilken form du bruger!
  • Server grøden lun med skyr til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *