Frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin

Krydrede frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin! Jeg er igen gået i bagemode, og har her til morgen bagt denne omgang boller fyldt med gode sager. Du kan bruge de frugter du har, tørrede som friske. Det var alt for i dag, i må hyg jer!
Frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin
Antal: 12 stk.
Ingredienser
- 3 dl mælk (eller vand)
- 30 g gær
- 60 ml neutral olie
- 1½ spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. salt
- 1 æble, skrællet og revet
- 1 appelsin, pillet og i tern
- 50 g rosiner
- 40 g dadler (friske eller tørret)
- 100 g Valsemøllen Ølandshvedemel (eller grahamsmel eller andet)
- 500-600 g Valsemøllen Hvedemel
- 1 æg til pensling
- hasselnødder eller mandler til pynt
Sådan gør du
- Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt olie, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.
- Skræl og riv æble, pil appelsinen og skær den i skiver. Kom det i en minihakker sammen med rosin og daddel. Blend til en ensartet masse og bland også det i skålen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i frugterne. Jeg brugte ca. 550 g. Dejen må godt være lidt klistret.Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
- Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
- Form 12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandel eller hasselnøddeflager.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.