Bagværk,  Morgenmad

Frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin

Reklame Valsemøllen
Krydrede frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin! Jeg er igen gået i bagemode, og har her til morgen bagt denne omgang boller fyldt med gode sager. Du kan bruge de frugter du har, tørrede som friske. Det var alt for i dag, i må hyg jer!

Frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin

Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 3 dl mælk (eller vand)
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. salt
  • 1 æble, skrællet og revet
  • 1 appelsin, pillet og i tern
  • 50 g rosiner
  • 40 g dadler (friske eller tørret)
  • 100 g Valsemøllen Ølandshvedemel (eller grahamsmel eller andet)
  • 500-600 g Valsemøllen Hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • hasselnødder eller mandler til pynt

Sådan gør du

  • Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt olie, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.
  • Skræl og riv æble, pil appelsinen og skær den i skiver. Kom det i en minihakker sammen med rosin og daddel. Blend til en ensartet masse og bland også det i skålen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i frugterne. Jeg brugte ca. 550 g. Dejen må godt være lidt klistret.
    Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
  • Form 12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandel eller hasselnøddeflager.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering