Bløde frugtboller

Krydrede frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin er en skøn opskrift på bløde frugtboller som hitter hos både store og små. De får masser af smag fra både ingefær, kardemomme og og kanel.

Derudover er de lavet med æble, appelsin daddel og rosin. Har du ikke alle ingredienser, kan du sagtens tilføje mere af noget, og mindre af noget andet.

En frugtbolle som denne, er super god i madpakken eller som et lille mellemmåltid i løbet af dagen.

Frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin

Prøv også: min opskrift på chokoladeboller med kardemomme <<

Frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin

Frugtboller

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 12 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter

Det skal du bruge

  • 3 dl mælk (eller vand)
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. salt
  • 1 æble, skrællet og revet
  • 1 appelsin, pillet og i tern
  • 50 g rosiner
  • 40 g dadler (friske eller tørret)
  • 100 g Ølandshvedemel (eller grahamsmel eller andet)
  • 500-600 g Hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • hasselnødder eller mandler til pynt

Sådan gør du

  • Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt olie, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.
  • Skræl og riv æble, pil appelsinen og skær den i skiver. Kom det i en minihakker sammen med rosin og daddel. Blend til en ensartet masse og bland også det i skålen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i frugterne. Jeg brugte ca. 550 g. Dejen må godt være lidt klistret.
    Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
  • Form 12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandel eller hasselnøddeflager.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 304
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments