belgiske vafler
belgiske vafler

ANNONCE: INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED WHITEAWAY

Sprøde vafler

Her får du min opskrift på de sprødeste belgiske vafler toppet med nutella, banan, blåbær, kiwi og grofthakkede mandler. De gyldenbrune, sprøde men samtidig bløde belgiske vafler kan både nydes både på morgenbordet eller som en dessert. Du kan selvfølgelig variere dine toppings som du vil – vaniljeis, flødeskum eller karamelsauce kunne virkelig også være lækkert! Om efteråret kunne æblekompot også være en ide som topping.

Jeg har lavet vaflerne i en paninimaskine, hvilket er super nemt og hurtigt! Så har du ikke et belgisk vaffeljern, så kan du sagtens stadig lave de lækreste sprøde vafler!

Tip! Prøv også min opskrift på klassiske belgiske vafler i vaffeljern.

belgiske vafler

Belgiske vafler

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 6 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter

Det skal du bruge

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • dl kærnemælk
  • ½-1 citron (skal herfra)
  • ½ tsk. salt
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • tsk. bagepulver
  • smør til stegning

Derudover

  • friske bær og frugt (fx blåbær, jordbær, hindbær, kiwi)
  • grofthakkede mandler
  • nutella eller chokladesauce
  • flormelis til drys

Sådan gør du

  • Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål.
  • Kom sukker og vaniljesukker i skålen til æggeblommer og pisk til en luftig æggesnaps.
  • Tilføj kærnemælk, smeltet smør, citornskal og salt og pisk sammen.
    Jeg er vild med smagen af citron og derfor bruger jeg skallen fra en hel citron.
  • Tilføj også hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.
  • Pisk hviderne luftige og vend dem forsigtigt i dejen uden at slå luften ud af dem.
  • Kom lidt smør på dit vaffeljern eller paninijern og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.
  • Smør vaflerne med nutella og top dem med frisk frugt, hakkede mandler og flormelis.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan godt udskifte kærnemælk med almindelig mælk. 
  • Opbevar vaflerne i en tætlukket pose. De kan holde sig i 1-2 dage på køkkenbordet. Lun dem i ovnen eller i brødristeren, hvis ikke de skal nydes med det samme.
  • Du kan sagtens fryse vaflerne ned. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser i opskriften

Citron: Jeg elsker smagen af citron, og derfor tilføjer jeg skallen fra en hel citron i denne opskrift på belgiske vafler. Er du ikke sååå meget til citron, kan du nøjes med en halv citron eller helt undlade. Ønsker du alligevel lidt smag, kan du også krydre dem med kardemomme.

Kærnemælk: Jeg bruger kærnemælk, da det giver en lækker smag og en god konsistens til dejen. Har du ikke kærnemælk kan du sagtens bruge andet mælk som minimælk eller sødmælk.

Æggehvider: Jeg deler æggene i hvide og blomme for at piske hviderne helt luftige og stive, så de kan vendes i dejen lige inden de skal bages. Vil du forberede din vaffeldej i god tid, så vent med at vende hviderne i til allersidst og lige inden de skal bages. Piskede æggehvider gør vaflerne ekstra sprøde og lækre!

belgiske vafler
belgiske vafler

Serveringsforslag til Belgiske Vafler

Som tidligere nævnt, har de belgiske vafler mange serveringsmuligheder. Her er nogle ideer til, hvordan de kan nydes!

  1. Den klassiske med Flødeskum og Frugt: Top de lune vafler med en klat flødeskum og friske bær eller frugt!
  2. Chokolade og Nødder: For chokoladeelskere, prøv at drysse hakket chokolade eller chokoladesauce over vaflerne, eventuelt med hakkede nødder for lidt ekstra crunch!
  3. Sirup eller honning: En simpel, men lækker variant!
  4. Is og Karamelsauce: For en ekstra lækker dessert, server vaflerne med en kugle vaniljeis og hjemmelavet karamelsauce.
  5. Den sunde: For en sundere variant, top med græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche og honning og evt. drys med granola!

Belgiske vafler i panini

I denne opskrift bruger jeg min bordgrill/paninimaskine fra Braun, som er super smart til formålet! Du får de sprødeste vafler som er klar på ingen tid! Der fås også vaffelplader som ekstra tilbehør til denne bordgrill, men har du ikke dette, så er det bare med at smide dem på paninipladerne i stedet som jeg har gjort her!

TIP! Prøv også min opskrift på grillet ananas med is og myntesukker, som også er lavet i min bordgrill!

Videoopskrift belgiske vafler

Se hvor nemt det er at lave de lækre belgiske vafler, i min videoopskrift herunder:

Kan jeg lave belgiske vafler uden vaffeljern?

JA! I denne opskrift har jeg lavet dem i en panini maskine, og det fungerede super godt! Alternativt kan du lave den på panden.

Hvordan opbevarer jeg vaflerne

Opbevar vaflerne i en tætlukket pose – så kan de holde sig i et par dage hvis du luner dem i ovnen eller rister dem i brødristeren. De er selvfølgelig klart bedst på dagen! Har du en stor portion vafler så kan du også sagtens fryse dem ned.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments