Nem æblekompot

Efterår er lig med æblekompot, er du enig?Gerne med sæsonens smagfulde og saftige æbler fra egen have, hvis du er så heldig at have sådan en? Alternativt kan du altid købe en god pose madæbler i din lokale dagligvarebutik. Denne opskrift på æblekompot er meget simpel og jeg ser den som en en basisopskrift, da den kun består af æble, sukker, vanilje og citron. Hvis du vil, kan du også tilføje varmende krydderier som kanel, ingefær og kardemomme.

TIP! Prøv min opskrift på sund æbletrifli <<

æblekompot

Skal jeg skrælle mine æbler?

Svaret er helt op til dig! Det er lidt forskelligt hvad jeg gør, men er du til en lidt grovere konsistens og en fin rødlig farve, så behold skraldet på! Fordelen ved det er også, at det går lidt hurtigere! Ønsker du derimod at blende din æblekompot hel cremet til en æblemos, så villle jeg skrælle æblerne inden.

æblekompot

Æblekompot

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 1 glas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 1 kg æbler
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 dl vand
  • ½ citron (saften herfra)

Sådan gør du

  • Fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern. Du kan sagtens beholde skraldet på, da det er med til at give en fin rødlig farve.
  • Kom æblerne i en gryde sammen med citronsaft, sukker, vand og vaniljesukker. Mængden af sukker afhænger af, hvor sure dine æbler er, så prøv dig lidt frem!
  • Lad æblerne koge op og skru derefter ned og lad dem småsimre under låg i 15-20 minutter. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
  • Mas æblerne med en gaffel eller brug en stavblender til at blende til du har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide min æblekompot lidt grov, og derfor bruger jeg bare en gaffel.
  • Lad æblegrøden køle af og hæld den derefter i et skoldet glas. Opbevar i køleskabet. Grøden kan sagtens holde sig i en uge.

Emmas tips til opskriften

  • Jeg har valgt ikke at skrælle mine æbler, men du kan sagtens skrælle dem, hvis du bedre kan lide det. Så får den bare en lidt anden farve. 
  • For mere smag, kan du fx krydre din æblekompot med kanel, kardemomme og ingefær. 
  • Server din æblegrød til morgenmad som en æbletrifli med hjemmelavet granola eller brug den ovenpå havregrød, skyr, yoghurt eller chiagrød.
  • Brug din æblekompot til en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner. 
  • Opbevar din æblekompot i en tætlukket beholder i køleskabet. Den kan holde sig i omkring en uges tid. 
 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Æblekompot til skyr og havregrød

Æblekompot kan bruges på mange måder, men det jeg elsker allermest er, at bruge den oven på min skyr eller min havregrød. Det smager fantastisk, og løfter virkelig lige min morgenmad til næste niveau. Du kan også bruge denne æblekompot opskrift til en sund æbletrifli som kan nydes til morgenmaden eller serveres på dit brunchbord. Her fordeler jeg skyr, æblekompot og hjemmelavet granola i lag i glas som vist på billedet til højre.

Æblekompot kan selvfølgelig også bruges i en gammeldagsæblekage. Skal den bruges til dessert, vil du måske tilføje mere sukker til opskriften.

sund æbletrifli
æblekompot
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
5 from 2 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments