Søde sager

Æbletrifli med mascarponecreme

EN AF DE SIMPLE
Her får du opskriften på en skøn dessert eller eftermiddags-godte, som du kan spise med god samvittighed. Her til eftermiddag har den nemlig stået på denne æbletrifli bestående af æblemos med ingefær, mascarponecreme og hjemmelavet granola.
Jeg havde en omgang æbler, der var ved at se en smule triste ud, samt en rest mascarpone fra gårsdagens kartoffelpizza, og det blev så til denne æbletrifli. Ønsker du en udgave der er endnu sundere, så brug skyr istedet for cremefraiche og drop flormelisen i din mascarponecreme. Lav en større omgang æblemos, og brug det på din skyr eller grød til morgenmaden. Velbekom!

Æbletrifli med mascarponecreme

Antal: 3 små glas

Ingredienser

Æblemos

  • 800 g æbler, skrællet
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. revet ingefær

Mascarponecreme

  • 100 g mascarpone
  • 100 g creme fraiche 18 %
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 30 g floremelis

Topping

  • honningristet havregryn eller granola

Sådan gør du

Æblemos

  • Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  • Kom dem i en gryde med vand, vaniljepulver og revet ingefær.
  • Bring gryden i kog og lad æblerne koge sammen til en mos ved middel varme. Afkøl.

Mascarponecreme

  • Bland creme fraiche, mascarpone, floremelis og vaniljepulver.

Anretning

  • Anret i dessertglas med æblemos i bunden, dernæst mascarponecreme, og til sidst æblemos igen. Top med granola.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *