Søde sager

Æbletrifli med ricottacreme

Simpel æbletrifli med ricottacreme og mynte – den perfekte forårsdessert hvis du spørger mig! Den ligger sig ikke tungt i maven, og så har den bare en dejlig frisk smag. Bag en god portion æbler, og brug dem i en morgentrifli med skyr eller chiagrød til. Er du bare helt tosset med trifli, så kan du også prøve min morgenmadstrifli med mangopuré og hindbærkompot.

Æbletrifli med ricottacreme

Forb. tid10 min
Bagetid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Bagte æbler

  • 600 g madæbler, skåret i grove tern
  • 1 dl rørsukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme

Ricottacreme

  • 250 g ricotta
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Derudover

  • 4 digestive kiks, knust
  • mynte til pynt

Sådan gør du

Bagte æbler

  • Kom æblerne i et ildfastfad og bland dem med sukker, vaniljesukker og kardemomme.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Vend dem undervejs.

Ricottacreme

  • Pisk ricotta sammen med flormelis og vaniljesukker.

Anretning

  • Find et stort glas eller to små, og start med at ligge æbler i bunden af glasset. Kom derefter ricotta creme efterfulgt af kiks i glasset. Forsæt til du ikke har mere og pynt med friske mynteblade.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering