Æbletrifli med ricotta

Æbletrifli med ricotta
Æbletrifli med ricotta

Simpel æbletrifli med bagte æbler

Simpel æbletrifli med ricotta og mynte er den perfekte forårsdessert, hvis du spørger mig! Derudover ligger den også i den sundere ende, da den laves med ricottacreme frem for eksempelvis flødeskum eller is. Den ligger sig ikke tungt i maven, og så har den bare en dejlig frisk smag fra både ricotta og mynte. Ricotta er en italiensk ost med en mild og blød smag. Den egner sig godt i desserter og bagværk, men bestemt også i pastaretter hvor den giver en dejlig cremet konsistens.

Bag en god portion æbler når du er i gang, og brug dem ovenpå din skyr, yoghurt eller chiagrød. Er du vild med trifli, så prøv også min opskrift på sund æbletrifli med hjemmelavet granola.

Æbletrifli med ricotta

Æbletrifli med ricotta

Vær den første til at bedømme!
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Bagetid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Det skal du bruge

Bagte æbler

  • 600 g madæbler, skåret i grove tern
  • 1 dl rørsukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme

Ricottacreme

  • 250 g ricotta
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Derudover

  • 4 digestive kiks, knust
  • mynte til pynt

Sådan gør du

Bagte æbler

  • Kom æblerne i et ildfastfad og bland dem med sukker, vaniljesukker og kardemomme.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Vend dem undervejs.

Ricottacreme

  • Pisk ricotta sammen med flormelis og vaniljesukker.

Anretning

  • Find et stort glas eller to små, og start med at ligge æbler i bunden af glasset. Kom derefter ricotta creme efterfulgt af kiks i glasset. Forsæt til du ikke har mere og pynt med friske mynteblade.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments