Vil du følge med? 👇
Æbletrifli med ricotta
Simpel æbletrifli med bagte æbler
Simpel æbletrifli med ricotta og mynte er den perfekte forårsdessert, hvis du spørger mig! Derudover ligger den også i den sundere ende, da den laves med ricottacreme frem for eksempelvis flødeskum eller is. Den ligger sig ikke tungt i maven, og så har den bare en dejlig frisk smag fra både ricotta og mynte. Ricotta er en italiensk ost med en mild og blød smag. Den egner sig godt i desserter og bagværk, men bestemt også i pastaretter hvor den giver en dejlig cremet konsistens.
Bag en god portion æbler når du er i gang, og brug dem ovenpå din skyr, yoghurt eller chiagrød. Er du vild med trifli, så prøv også min opskrift på sund æbletrifli med hjemmelavet granola.
Æbletrifli med ricotta
Antal: 2 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Bagte æbler
- 600 g madæbler, skåret i grove tern
- 1 dl rørsukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. stødt kardemomme
Ricottacreme
- 250 g ricotta
- 3 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
Derudover
- 4 digestive kiks, knust
- mynte til pynt
Sådan gør du
Bagte æbler
- Kom æblerne i et ildfastfad og bland dem med sukker, vaniljesukker og kardemomme.
- Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Vend dem undervejs.
Ricottacreme
- Pisk ricotta sammen med flormelis og vaniljesukker.
Anretning
- Find et stort glas eller to små, og start med at ligge æbler i bunden af glasset. Kom derefter ricotta creme efterfulgt af kiks i glasset. Forsæt til du ikke har mere og pynt med friske mynteblade.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere