Vil du følge med? 👇
Pasta med soltørret tomat og ricotta
Cremet pasta med ricotta
Cremet pasta med soltørret tomat og ricotta! En super lækker og smovset ret, som jeg laver igen og igen! Den er nem at bikse sammen, og det tager ikke mere end 30 minutter. Derfor er det også en ret, som passer perfekt til travle hverdage.
Saucen er lavet på ricotta ost og parmesan. Ricotta er en italiensk ost med en mild og blød smag. Den egner sig godt i desserter og bagværk, men bestemt også i pastaretter hvor den giver en dejlig cremet konsistens. Derudover, så har den også et lavt indhold af fedt.
Retten får masser af smag fra soltørrede tomater, og der gemmer sig også en del grøntsager i retten, nemlig spinat, champignon, spinat og langtidsbagte tomater. Ønsker du en weekend-udgave, så kan du også prøve min mascarpone pasta.
Elsker du også bare pasta? Så finder du mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad og frokost på min blog.
Pasta med soltørret tomat og ricotta
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Ovnbagte tomater
- 500 g cherrytomater, skåret i halve
- olivenolie
- chiliflager, efter smag
- salt og peber
Pasta
- 500 g pasta efter eget valg (gem lidt pastavand, ca. 6 spsk.)
- 3 fed hvidløg, presset
- 2 rødløg, halveret og skårt i halve ringe
- olivenolie
- 100 g soltørret tomat (drænet vægt) ca. et halvt glas
- 200 g champignon, i skiver
- 40 g frisk parmesan, revet
- 250 g ricotta ost
- 75 g frisk spinat
- 2 håndfulde frisk basilikum (gem lidt til pynt)
- ca. 6 spsk. pastavand
- salt og peber
Sådan gør du
Ovnbagte tomater
- Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chiliflager.
- Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Pasta
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af pastavandet til senere.
- Find en dyb pande eller gryde og sautér løg og hvidløg i olivenolie.
- Tilsæt også champignon og lad det stege med i et par minutter.
- Skær soltørret tomat i små stykker og kom også dem i. Steg yderligere i et par minutter.
- Tilsæt ricottaost, basilikum og friskreven parmesanost og skru lidt ned for varmen så det ikke brænder på. Bland det godt rundt og tilsæt en smule vand fra pastaen lidt ad gangen til du får den konsistens du ønsker (jeg brugte ca. 6 spsk.).
- Kom pastaen i gryden til den cremede sauce. Bland det godt rundt.
- Afslut med at hælde spinaten i og lad den falde sammen. Tilsæt også de ovnbagte tomater.
- Smag til med salt og peber og server med frisk basilikum og revet parmesanost.