Frokost & aftensmad

Pasta med soltørret tomat, spinat og ricotta

Den her pastaret, den er bare cremet som jeg ved ikk’ hva’ 😉 Saucen er lavet på ricottaost og parmesan, og så får retten en masse smag fra de soltørrede tomater. Derudover så gemmer der sig også både champignon, spinat og langtidsbagte tomater i retten. En ret, jeg med garanti skal lave igen! God lørdag til jer!

Pasta med soltørret tomat, spinat og ricotta

Forb. tid20 min
Bagetid tomater35 min
Samlet tid55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Ovnbagte tomater

  • 250 g cherry tomater, i halve
  • olivenolie
  • chiliflager, efter smag
  • salt og peber

Pasta

  • 400 g pasta efter eget valg
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 rødløg, halveret og skåret i ringe
  • olivenolie
  • 100 g soltørret tomat (drænet vægt) ca. et halvt glas
  • 100 g champignon, i skiver
  • 40 g frisk parmesan, revet
  • 250 g ricotta ost
  • 2 håndfulde frisk basilikum (gem lidt til pynt)
  • 3 håndfulde frisk spinat
  • 6 spsk. pastavand
  • salt og peber

Sådan gør du

Ovnbagte tomater

  • Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chiliflager.
  • Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter. Hold øje med dem undervejs.

Pasta

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af pastavandet til senere.
  • Find en dyb pande eller gryde og sautér løg og hvidløg i olivenolie.
  • Tilsæt også champignon og lad det stege med i et par minutter.
  • Skær soltørret tomat i små stykker og kom også dem i. Steg yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt ricottaost, basilikum og friskreven parmesanost og skru lidt ned for varmen så det ikke brænder på. Bland det godt rundt og tilsæt en smule vand fra pastaen (jeg brugte ca. 6 spsk.) lidt ad gangen til du får den konsistens du ønsker.
  • Når pastaen er færdig, hæld da vandet fra og kom dem ned til den cremede sauce. Bland det godt rundt.
  • Afslut med at hælde spinaten i og lad den falde sammen. Tilsæt også de ovnbagte tomater.
  • Smag til med salt og peber og server med frisk basilikum og revet parmesanost.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering