Pasta med soltørret tomat og ricotta

Cremet pasta med ricotta

Cremet pasta med soltørret tomat og ricotta! En super lækker og smovset ret, som jeg laver igen og igen! Den er nem at bikse sammen, og det tager ikke mere end 30 minutter. Derfor er det også en ret, som passer perfekt til travle hverdage.

Saucen er lavet på ricotta ost og parmesan. Ricotta er en italiensk ost med en mild og blød smag. Den egner sig godt i desserter og bagværk, men bestemt også i pastaretter hvor den giver en dejlig cremet konsistens. Derudover, så har den også et lavt indhold af fedt.

Pasta ricotta

Retten får masser af smag fra soltørrede tomater, og der gemmer sig også en del grøntsager i retten, nemlig spinat, champignon, spinat og langtidsbagte tomater. Ønsker du en weekend-udgave, så kan du også prøve min mascarpone pasta.

Elsker du også bare pasta? Så finder du mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad og frokost på min blog.

Pasta ricotta

Pasta med soltørret tomat og ricotta

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Bagetid tomater 30 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

Ovnbagte tomater

  • 500 g cherrytomater, skåret i halve
  • olivenolie
  • chiliflager, efter smag
  • salt og peber

Pasta

  • 500 g pasta efter eget valg (gem lidt pastavand, ca. 6 spsk.)
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 rødløg, halveret og skårt i halve ringe
  • olivenolie
  • 100 g soltørret tomat (drænet vægt) ca. et halvt glas
  • 200 g champignon, i skiver
  • 40 g frisk parmesan, revet
  • 250 g ricotta ost
  • 75 g frisk spinat
  • 2 håndfulde frisk basilikum (gem lidt til pynt)
  • ca. 6 spsk. pastavand
  • salt og peber

Sådan gør du

Ovnbagte tomater

  • Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chiliflager.
  • Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.

Pasta

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af pastavandet til senere.
  • Find en dyb pande eller gryde og sautér løg og hvidløg i olivenolie.
  • Tilsæt også champignon og lad det stege med i et par minutter.
  • Skær soltørret tomat i små stykker og kom også dem i. Steg yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt ricottaost, basilikum og friskreven parmesanost og skru lidt ned for varmen så det ikke brænder på. Bland det godt rundt og tilsæt en smule vand fra pastaen lidt ad gangen til du får den konsistens du ønsker (jeg brugte ca. 6 spsk.).
  • Kom pastaen i gryden til den cremede sauce. Bland det godt rundt.
  • Afslut med at hælde spinaten i og lad den falde sammen. Tilsæt også de ovnbagte tomater.
  • Smag til med salt og peber og server med frisk basilikum og revet parmesanost.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Pasta ricotta
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments