Frokost & aftensmad

Pasta med soltørret tomat, spinat og ricotta

Den her pastaret, den er bare cremet som jeg ved ikk’ hva’ 😉 Saucen er lavet på ricottaost og parmesan, og så får retten en masse smag fra de soltørrede tomater. Derudover så gemmer der sig også både champignon, spinat og langtidsbagte tomater i retten. En ret, jeg med garanti skal lave igen! God lørdag til jer!

Pasta med soltørret tomat, spinat og ricotta

Forb. tid25 min
Bagetid tomater30 min
Samlet tid55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Ovnbagte tomater

  • 500 g cherrytomater, skåret i halve
  • olivenolie
  • chiliflager, efter smag
  • salt og peber

Pasta

  • 500 g pasta efter eget valg (gem lidt pastavand, ca. 6 spsk.)
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 rødløg, halveret og skårt i halve ringe
  • olivenolie
  • 100 g soltørret tomat (drænet vægt) ca. et halvt glas
  • 200 g champignon, i skiver
  • 40 g frisk parmesan, revet
  • 250 g ricotta ost
  • 75 g frisk spinat
  • 2 håndfulde frisk basilikum (gem lidt til pynt)
  • ca. 6 spsk. pastavand
  • salt og peber

Sådan gør du

Ovnbagte tomater

  • Halver tomaterne og læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og chiliflager.
  • Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.

Pasta

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt af pastavandet til senere.
  • Find en dyb pande eller gryde og sautér løg og hvidløg i olivenolie.
  • Tilsæt også champignon og lad det stege med i et par minutter.
  • Skær soltørret tomat i små stykker og kom også dem i. Steg yderligere i et par minutter.
  • Tilsæt ricottaost, basilikum og friskreven parmesanost og skru lidt ned for varmen så det ikke brænder på. Bland det godt rundt og tilsæt en smule vand fra pastaen lidt ad gangen til du får den konsistens du ønsker (jeg brugte ca. 6 spsk.).
  • Kom pastaen i gryden til den cremede sauce. Bland det godt rundt.
  • Afslut med at hælde spinaten i og lad den falde sammen. Tilsæt også de ovnbagte tomater.
  • Smag til med salt og peber og server med frisk basilikum og revet parmesanost.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering