Julesnegle med marcipan og æble

Bløde julesnegle

Hver jul bager jeg denne opskrift på julesnegle med marcipan og æble. Jeg kommer sløjfe omkring, og giver dem som en lille spiselig gave til min på 4. advent.

De passer perfekt til en god kop kaffe, the, gløgg eller varm kakao med flødeskum.

Jeg bager kagerne i et fad, så de holder sig dejligt svampede og bløde.

Klik her for andre ideer til julegodter.

Julesnegle med marcipan og æble
Julesnegle med marcipan og æble 2

Julesnegle med marcipan og æble

Vær den første til at bedømme!
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Det skal du bruge

Dej

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 spsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg (stuetemperatur)
  • 500-550 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Remonce

  • 100 g blødt smør
  • 100 g brunt farin
  • 2 spsk. kanel
  • 120 g marcipan, revet
  • 1 æble, revet
  • 50 g mandler, hakkede
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Lun mælken til lillefingervarm og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de resterende ingredienser undtagen mel. Rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt og rør i 5-10 minutter. Har du en røremaskine, så rør i 10 minutter ved mellem hastighed, så bliver dejen god og smidig. Start med at tilsætte de 500 g mel lidt efter lidt, og tilsæt evt. lidt mere, hvis dejen er for klistret.
  • Lad dejen hæve tildækket i en times tid. Imens forbereder du din remonce.
  • Riv marcipan og æble på et rivejern og kom det i en skål. Tilføj også brun farin, kanel, mandler og smør. Rør kun til det lige netop er blandet. Lad ikke remoncen smelte, da fyldet da har nemmere ved at falde ud af sneglene. Sæt i køleskabet indtil du skal bruge det. Alternativt kan du lave remoncen lige inden den skal bruges.
  • Efter dejen er hævet færdig, ruller du den ud på et bord til en firkant. Den skal ca. være ½ cm tyk.
  • Fordel din remonce jævnt på hele dejfladen og rul den nu sammen (på den lange led) som en roulade og skær den i skiver af en tykkelse på 2 cm. Kom dem i en bradepande med bagepapir og pensel med et sammenpisket æg. Bag i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 15-20 minutter. Hold øje, måske de skal have lidt mere!
    Jeg brugte en form på ca. 30 x 25 cm og havde en enkelt snegl til overs, som jeg bagte ved siden af. Vælger du ikke at bage dem i en form, sæt dem da på en bageplade med bagepapir og bag dem i 10-12 minutter.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 324
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments