Vil du følge med? 👇
Nem grøntsagstærte
Vegetartærte
Nem grøntsagstærte er den perfekte hverdagsret for hele familien. Brug de grøntsager du har i køleskabet til madtærten – her har jeg brugt gulerod, spinat, broccoli og tomat, men porrer og blomkål kunne fx også være lækkert!
Når det skal gå rigtig stærkt, så køber jeg en tærtebund. Alternativt kan du lave din egen. Skal du det, så anbefaler jeg denne opskrift fra Maria Charlotte.
Er du på udkig efter andre hverdagsretter uden kød, så se alle mine vegetariske retter her.


Nem grøntsagstærte
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 løg, grofthakket
- 3 hvidløg, presset
- 3 store gulerødder, revet
- 75 g frisk spinat
- 1 broccoli, i små buketter
- 6 små tomater, i halve
- 6 æg
- 250 g hytteost
- 2 spsk. karry
- 1 tærtebund
- 1,5 tsk. salt
- peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie. Tilsæt karry, salt og peber og derefter gulerod og broccoli. Svits det i ca. 10 minutter ved mellem varme og tilsæt så spinat og lad den falde sammen. Rør undervejs og tilsæt evt lidt mere fedtstof, så det ikke brænder på.
- Pisk æg og hytteost sammen og krydder med salt og peber.
- Fold tærtebunden ud i en form og fordel grøntsagerne deri.
- Hæld æggemassen over, og skær tomaterne i halve og fordel dem ud på tærten.
- Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter til æggemassen har sat sig.
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!