Tærte med broccoli

Her får du min opskrift på en helt simpel broccoli tærte. Den perfekte hverdagsret, som de fleste kan lide! Jeg laver tærten med skinke, da jeg synes det giver en god, saltet smag! Skinke kan sagtens undlades for en vegetarisk version. Bacon kunne også være lækkert at tilføje, hvis du ønsker! Hop ned og se opskriften på broccolitærte med skinke herunder!

broccolitærte
broccolitærte
broccolitærte

Broccolitærte

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 1 tærte

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

Tærtedej

  • 220 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel
  • 150 g smør
  • 1 dl sesam
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl koldt vand

Æggemasse

  • 5 æg
  • 200 g hytteost
  • friskkværnet salt og peber

Tærtefyld og topping

  • 300 g broccoli
  • 100 g skinke
  • 50 g mozzarella

Sådan gør du

Tærtedej

  • Tænd ovnen på 175° varmluft.
  • Bland hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
  • Smuldr smør i skålen og saml dejen med vand. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en rund kugle. Lad værd med at ælte dejen for meget!!
  • Lad dejen stå i køleskabet i ca. 15 minutter.
  • Smør din tærteform med lidt olie eller smør.
  • Rul dejen ud til en cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste stykke bagepapir af og læk din tærteform med "hovedet" nedad på dejen. Skær dejen til en en kniv. Skær ca. 2 cm. rundt om dejen, så der er nok dej til kanterne. Hold hænderne på midten og vend forsigtigt tærteformen rundt. Tag bagepapiret af, og tryk dejen op mod kanterne.
  • OBS! Har du dej til overs, kan du sagtens fryse det ned til næste gang.
  • Prik huller i dejen med en gaffel, så du undgår at dejen hæver ved bagning. Forbag nu dejen i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Din tærtedej er nu klar til at blive fyldt!

Æggemasse

  • Pisk æg og hytteost sammen i en skål.
  • Krydder med salt og peber.

Tærtefyld

  • Skær broccoli i små buketter og kom i den forbagte tærtebund sammen med skinketern.
  • Overhæld med din æggemasse og drys med mozzarellaost.
  • Bag i ovnen i ca. 30 minutter, til tærten er fast og osten gylden og sprød.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan godt undlade at bruge sesamfrø. Jeg synes bare det giver noget lækkert til dejen og gør den ekstra sprød! 
  • Du kan opbevare en klump tærtedej i køleskabet i 2-3 dage. Pak dejen ind i film. Tag dejen ud ca. 20 minutter før du vil rulle den. 
  • Dejen kan sagtens fryses ned. 
  • Du kan godt udskifte grahamsmel med fx. fuldkornsmel eller speltmel. Du kan også lave den udelukkende med sesamfrø. 
  • Du kan skifte skinke ud med bacon. 
  • Du kan skifte hytteost ud med cremefraiche eller mælk. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i broccolitærte

  • Tærtedej
    • Hvedemel og grahamsmel: Skaber fundamentet for en sprød og smagfuld tærtebund. Grahamsmels kan godt undlades eller skiftes ud med fuldkornsmel fx.
    • Smør: Jeg smuldrer koldt smør i dejen. Det er vigtigt at du kun lige samler dejen med hænderne, så bunden bliver mest mulig sprød!
    • Sesam: Tilføjer et knasende twist til tærtebunden, som jeg bare synes er mega lækkert!
  • Æggemasse
    • Æg: Æg binder hele tærten sammen, så det er vigtigt i en madtærte.
    • Hytteost: Gør tærten dejlig cremet. Alternativt kan du bruge creme fraiche eller mælk.
  • Tærtefyld og topping
    • Broccoli: Hovedrollen i denne grøntsagstærte med broccoli.
    • Skinke: Giver en saltet og røget dybde. Jeg bruger bare de billige skinketern fra Rema 1000. Bacon kan også bruges!
    • Mozzarella: For en lækker, smeltet, sprød overflade. Kan godt undlades.

Sæson for broccolitærte

Broccoli er en alsidig grøntsag, der kan nydes året rundt – heldigvis, for det er en af mine go-to retter når det skal være nemt, hurtigt og sundt!

Serveringsforslag

Broccolitærte er jo lækker i sig selv, men jeg elsker at servere den med en let salat på siden, fx denne gulerodssalat eller quinoasalat.Tærten er både lækker til aftensmad men også genial i madpakken dagen efter ! Derudover passer den også bruge ind på en brunchbord.

Spørgsmål til broccolitærte

Kan man fryse broccolitærte?

Ja, du kan sagtens fryse den ned. Pak den godt ind, og når du er klar til at nyde den igen, så lad den tø i køleskabet og varm den derefter i ovnen. Den bliver næsten som ny!

Kan jeg bruge frossen broccoli?

Frossen broccoli kan være et godt alternativ, hvis du ikke har frisk broccoli. Husk blot at tø den op og dræne al overskydende væske, før du tilføjer den til tærten.

Hvordan får jeg bunden sprød?

Tricket er at forbage bunden en smule først, inden du kommer fyld i.

Kan broccolitærten gøres vegetarisk?

Ja, det er super nemt. Udelad skinke eller bacon og tilføj flere grøntsager, som f.eks. champignoner, røde peberfrugter eller andre grøntsager.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments