Bagværk,  Frokost & aftensmad

Små butterdejstærter med pikant, feta og tomat

Små butterdejstærter med pikant, feta, champignon og tomat! Med de ingredienser, kan det vidst ikke gå heeeeelt galt. Brug dem på tapasbordet, til forret eller sammen med en salat. Lav dem med det fyld du synes om, dette var blot en ide! . Simpelt og drønlækkert! God dag til jer!

Små butterdejstærter med pikant, feta og tomat

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 6 stk

Ingredienser

Fyld

  • 1 plade butterdej
  • 1 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 4-5 stk. brune champignon, i skiver
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • krydderier efter eget valg (jeg brugte chili og timian)
  • en god håndfuld cherrytomater, i halve
  • frisk basilikum
  • 3-4 spsk. pikant ost eller anden flødeost
  • 1 god håndfuld fetaost, smuldret
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Rul butterdejen ud og lad den blive på bagepapiret. Læg den på en bageplade og skær 6 firkanter ud.
  • Rids med en kniv rundt i kanten, ca. 1,5 cm. inde på dejen hele vejen rundt i hver firkant. Du skal ikke skære den helt igennem.
  • Pensel kanterne med sammenpisket æg og fordel pikantost på tærterne (hold kanterne fri).
  • Sauter løg og hvidløg på en pande med olivenolie og tilsæt også champignon, så de kan blive ristet med. Krydder med salt, peber, chili og timian (eller anden krydderi).
  • Fordel fyldet på tærterne og kom derefter tomat og feta på (hold kanterne fri).
  • Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller til kanterne er brune og sprøde.
  • Nyd dem lune og pynt med frisk basilikum.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering