Små butterdejstærter med pikant, feta og tomat

Små butterdejstærter med pikant, feta og tomat
Antal: 6 stk
Ingredienser
Fyld
- 1 plade butterdej
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 1 fed hvidløg, presset
- 4-5 stk. brune champignon, i skiver
- olie til stegning
- salt og peber
- krydderier efter eget valg (jeg brugte chili og timian)
- en god håndfuld cherrytomater, i halve
- frisk basilikum
- 3-4 spsk. pikant ost eller anden flødeost
- 1 god håndfuld fetaost, smuldret
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Rul butterdejen ud og lad den blive på bagepapiret. Læg den på en bageplade og skær 6 firkanter ud.
- Rids med en kniv rundt i kanten, ca. 1,5 cm. inde på dejen hele vejen rundt i hver firkant. Du skal ikke skære den helt igennem.
- Pensel kanterne med sammenpisket æg og fordel pikantost på tærterne (hold kanterne fri).
- Sauter løg og hvidløg på en pande med olivenolie og tilsæt også champignon, så de kan blive ristet med. Krydder med salt, peber, chili og timian (eller anden krydderi).
- Fordel fyldet på tærterne og kom derefter tomat og feta på (hold kanterne fri).
- Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller til kanterne er brune og sprøde.
- Nyd dem lune og pynt med frisk basilikum.