Spinattærte med feta

Prøv denne opskrift på en nem og lækker spinattærte. Det er en enkel opskrift med få ingredienser som bare smager skønt! Om du er vegetar, på udkig efter en let aftensmad, eller blot ønsker at tilføje flere grøntsager til din kost, så er denne spinat tærte et godt bud. Tærten er lavet med tomat, feta og hytteost – se opskriften herunder.

Tip! Er du vild med madtærter, så se hop ind og se alle mine tærteopskrifter.

spinattærte
spinattærte
spinattærte

Spinattærte

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 1 tærte

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)

  • 220 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
  • 150 g koldt smør i tern
  • 1 dl sesam
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 dl koldt vand

Tærtefyld og topping

  • 500 g helbladet spinat (optøet)
  • 3 stk. forårsløg
  • 10-12 cherrytomater
  • 30 g fetaost

Æggemasse

  • 5 æg
  • 200 g hytteost (eller cremefraiche)
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)

  • Tænd ovnen på 175° varmluft.
  • Bland hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
  • Smuldr smør i skålen og saml dejen med vand. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en rund kugle. Lad værd med at ælte dejen for meget!
  • Lad dejen stå i køleskabet i ca. 15 minutter.
  • Smør din tærteform med lidt olie eller smør.
  • Rul dejen ud til en cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste stykke bagepapir af og læk din tærteform med "hovedet" nedad på dejen. Skær dejen til en en kniv. Skær ca. 2 cm. rundt om dejen, så der er nok dej til kanterne. Hold hænderne på midten og vend forsigtigt tærteformen rundt. Tag bagepapiret af, og tryk dejen op mod kanterne.
  • OBS! Har du dej til overs, kan du sagtens fryse det ned til næste gang.
  • Prik huller i dejen med en gaffel, så du undgår at dejen hæver ved bagning. Forbag nu dejen i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Din tærtedej er nu klar til at blive fyldt!

Tærtefyld

  • Pres væden ud af den optøede spinat. Hak den groft.
  • Hak forårsløg fint og skær tomaterne i halve.

Æggemasse

  • Pisk æg og hytteost sammen i en skål.
  • Krydder med salt, peber og muskatnød.
  • Fordel spinat og forårsløg i bunden af tærten.
  • Overhæld med din æggemasse og placer tomaterne ovenpå.
  • Drys med fetaost.
  • Bag i ovnen i ca. 40 minutter, eller til tærten er fast og osten gylden og sprød.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan godt undlade at bruge sesamfrø til tærtedejen. Jeg synes bare det giver noget lækkert til dejen og gør den ekstra sprød! 
  • Du kan opbevare en klump tærtedej i køleskabet i 2-3 dage. Pak dejen ind i film. Tag dejen ud ca. 20 minutter før du vil rulle den. 
  • Dejen kan sagtens fryses ned. 
  • Du kan godt udskifte grahamsmel med fx. fuldkornsmel eller speltmel. Du kan også lave den udelukkende med sesamfrø. 
  • Du kan skifte creme fraiche ud med hytteost eller mælk. 
  • Prøv at bruge mozzarella i stedet for feta.
  • Frisk spinat kan også bruges, det skal bare lige steges på panden først. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i tærte med spinat

  • Tærtedej: Jeg laver oftest min egen tærtedej med en blanding af hvedemel, grahamsmel og sesamfrø. Det er en grovere dej som mætter rigtig godt! Vil di ikke selv lave en dej, kan du sagtens købe dig til en.
  • Helbladet spinat: Det vigtigste i denne madtærte er selvfølgelig spinaten. Jeg bruger helbladet spinat fra frost, som jeg tør op og derefter hakker groft. Husk at presse væden fra, inden du kommer den i tærten.
  • Forårsløg: Kan skiftes ud med almindelige løg eller porrer.
  • Cherrytomater: Tilføjer en flot rød farve til tærten.
  • Fetaost: Tilføjer noget salt til tærten. Kan skiftes ud med mozzarella fx.
  • Æggemasse med hytteost: Binder hele tærten sammen. Hytteost kan skiftes ud med cremefraiche.
spinattærte
spinattærte

Tips til en perfekt spinattærte

  • For en endnu mere smagfuld tærte med hytteost og spinat, så prøv at sautere spinaten med lidt hvidløg før den tilføjes tærten.
  • Forbag tærtebunden i 10 minutter for at sikre en sprød skorpe, der ikke bliver blød.
  • Tilføj et drys muskatnød til æggemassen for ekstra smag! Du kan også eksperimentere med andre krydderier.

Kan jeg bruge frisk spinat i stedet for optøet?

Sagtens, frisk spinat kan godt anvendes. Sørg blot for at sautere den først, for at komme af med noget af væsken.

Kan spinattærten fryses?

Ja, den bagte tærte kan fryses. Lad den køle helt af, indpak den grundigt, og frys. Den kan holde sig i op til 3 måneder. Optø i køleskabet og genopvarm i ovnen.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments