Vil du følge med? 👇
Tuntatar med avocado og mango
Nem tuntatar
Skal du lave en smækker lækker forret, så prøv lige denne tuntatar med avocado og mango. Den er super nemt og lave, det smager godt, og så ser det også bare fantastisk lækker ud.
Jeg overhælder tataren med en smagfuld sauce af ingefær, lime, hvidløg, soyasauce og fiskesauce, og så topper jeg den med soyamandler og ristede sesamfrø!
For at holde på formen, bruger jeg en anretningsring, som kan købes i de fleste køkkenbutikker. Alternativt kan du blot blande det hele, og servere på en tallerken.
Tuntatar med avocado og mango
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 350 g fersk tun
- 3 avocadoer
- ½ mango
- lidt citronsaft
Soyamandler
- 100 g mandler
- 2 spsk. soya
Marinade
- 1 fed hvidløg
- 1 cm. frisk ingefær
- ½ lime, saften herfra
- 1 dl soyasauce
- 1 spsk. fiskesauce
- 3 spsk. ristede sesamfrø
Derudover
- frisk koriander
- sorte sesamfrø
Sådan gør du
Marinade
- Pres hvidløg og riv ingefær og kom det i en skål sammen med soya, fiskesauce, limesaft og ristede sesamfrø. Bland det godt sammen.
Soyamandler
- Kom soya og mandler på en pande og varm den op imens du rører rundt. Svits indtil soyaen er væk. Lad dem køle af, og hak dem så groft.
Tuntatar
- Skær tunen ud i små tern på ca. 1×1 cm. Skær også avocado og mango ud i små tern og dryp med citronsaft.
- Placér en anretningsring på den tallerken du ønsker at servere på, og start med at fordele mango og avocado i bunden. Tryk det let sammen og fordel dernæst tunen ovenpå og tryk igen let. Løft forsigtigt ringen og pynt nu.
- Hæld en skefuld marinade over din tuntatar og top med grofthakkede soyamandler, frisk koriander og sesamfrø.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere