Ikke-kategoriseret

Tuntatar med avocado, mango og soyamandler

Skal du lave en smækker lækker forret, så prøv lige denne tuntatar med avocado, mango og soyamandler! Super simpelt og super lækkert! Den overhældes med en smagfuld marinade af ingefær, lime, hvidløg, soyasauce og fiskesauce, og så er den toppet med ristede sesamfrø!

Tuntatar med avocado, mango og soyamandler

Forb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 350 g fersk tun
  • 3 avocadoer
  • ½ mango
  • lidt citronsaft

Soyamandler

  • 100 g mandler
  • 2 spsk. soya

Marinade

  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm. frisk ingefær
  • ½ lime, saften herfra
  • 1 dl soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 3 spsk. ristede sesamfrø

Derudover

  • frisk koriander
  • sorte sesamfrø

Sådan gør du

Marinade

  • Pres hvidløg og riv ingefær og kom det i en skål sammen med soya, fiskesauce, limesaft og ristede sesamfrø. Bland det godt sammen.

Soyamandler

  • Kom soya og mandler på en pande og varm den op imens du rører rundt. Svits indtil soyaen er væk. Lad dem køle af, og hak dem så groft.

Tuntatar

  • Skær tunen ud i små tern på ca. 1×1 cm. Skær også avocado og mango ud i små tern og dryp med citronsaft.
  • Placér en anretningsring på den tallerken du ønsker at servere på, og start med at fordele mango og avocado i bunden. Tryk det let sammen og fordel dernæst tunen ovenpå og tryk igen let. Løft forsigtigt ringen og pynt nu.
  • Hæld en skefuld marinade over din tuntatar og top med grofthakkede soyamandler, frisk koriander og sesamfrø.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering