Nem cheesecake i glas med kanelkiks

Hurtig cheesecake

Her får du opskriften på en hurtig og nem dessert, nemlig cheesecake i glas med kanelkiks. Oftest laver man cheesecake med digestivekiks, men i denne opskrift har jeg brugt kanelkiks i stedet for, da jeg synes det giver en skøn smag! Jeg køber kanelkiks i Rema 1000 – det er blot den “billige” model af den klassiske bastogne kiks.

Alt du skal gøre for at lave den lækre bund er, at knuse dine kiks og blande dem med smeltet smør. Ovenpå den sprøde bund er der en lækker ostecreme med en syrlig smag fra citronskal og sødme fra vanilje. Jeg bruger ikke husblas i opskriften, hvilket gør den endnu nemmere og hurtig at lave. Husblas behøves ikke, da jeg portionsanretter dem.

cheesecake i glas med kanelkiks

Jeg topper de små kager med friske jordbær og grofthakket mørk chokolade. Hvis du vil, kan du også bruge andre friske bær, eller lave en simpel hindbærkompot ved at koge en pose frosne hindbær sammen med lidt vaniljesukker.

Cheesecake i glas

I stedet for at lave én cheesecake serverer jeg desserten i 4 små glas eller skåle, hvilket gør det til en fin lille portionsanrettet dessert, som du også nemt kan tage med til fest, hvis du bruger de små smarte glas med låg, som fås i IKEA og mange andre steder.

cheesecake i glas med kanelkiks

Cheesecake i glas med kanelkiks

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 glas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 150 g kanelkiks
  • 50 g smør
  • 2 dl fløde
  • 200 g neutral flødeost
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • ½ citron (skal herfra)
  • 1 spsk. citronsaft
  • friske jordbær
  • grofthakket mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom kanelkiks i en minihakker eller frysepose og knus dem helt fint.
  • Smelt smøret og bland det med kiksene.
  • Fordel i bunden af 4 glas og pres let kiksen ned i glasset.
  • Kom flødeost, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og citronskal i en skål og rør det let sammen.
  • Pisk fløde til skum og vend forsigtigt flødeskum i osteblandingen. Fordel cremen i de 4 glas – enten med en ske eller en frysepose hvor du klipper hul i det ene hjørne.
  • Skær jordbær i små skiver og hak chokolade groft og pynt dine cheesecakes.
  • Nyd enten de lækre kager med det samme, eller vent med at pynte dem og sæt dem på køl indtil de skal serveres.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 304
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments