Vil du følge med? 👇
Klatkager af risengrød
Klatkager med æbler
Har du en rest risengrød, eller er du bare helt tosset med klatkager som jeg, så prøv denne opskrift på klatkager af risengrød. De er super nemme alt lave, og så smager de så godt. Nyd dem som en lille snack eller dessert.
Klatkagerne består selvfølgelig af risengrød og derudover æg, havregryn, mel, kanel, vanilje og kardemomme. Jeg serverer dem med kanelbagte æbler og sirup. Du kan også nyde dem med sukker og syltetøj.
Få min opskrift på risengrød her.
Klatkager med kanelbagte æbler
Antal: 15 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Klatkager
- 600 g risengrød, afkølet
- 3 æg
- 50 g hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. vanilje
- 1,5 dl havregryn, grovvalset
- smør, til stegning
Kanelstegte æbler
- 1 stort æble (eller to små), i tynde skiver
- 1 tsk. kanel
- 1 spsk. honning eller sirup
- smør til stegning
- evt. lidt salt
- mandler, hakkede og ristede på panden
Sådan gør du
Klatkager
- Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
- Steg dine klatkager på en pande ved middel varme. Vend dem først når de er stegt færdig på den ene side, det tager ca. 2-3 minutter.
Kanelbagte æbler
- Skær æblerne i tynde skiver, og steg dem på en pande til de bliver bløde.
- Tilsæt kanel, honning og lidt salt steg dem yderligere et par minutter.
Anretning
- Nyd dine klatkager med kanelbagte æbler, sirup og ristede mandler.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere