Nem risengrød

Klassisk risengrød med kanelsukker og smør hører sig julen til, meeeen kan også nydes resten af året! Har du ikke tiden (eller tålmodigheden) til at stå og røre i gryden indtil din grød er færdig, så prøv denne nemme opskrift. Du kan nemlig med fordel pakke gryden godt ind i dyner og lade den passe sig selv i sengen, indtil den er færdig cirka 3 timer. På denne måde undgår du også at den brænder på.

Risengrød er ovenikøbet en billig og nem aftensmad, som mætter rigtig godt.

nem og lækker risengrød med kanelsukker og smørklat
nem og lækker risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød i sengen

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Hviletid i sengen 3 timer
Samlet tid 3 timer 15 minutter

Det skal du bruge

  • 190 g grødris
  • 2 ½ dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • ½ tsk. salt
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Kog vandet i en stor gryde. Tilsæt risene og lad dem suge vandet i et par minutter. Tilsæt mælken og bring gryden i kog. Lad grøden småkoge i 5-10 minutter imens du rører rundt.
  • Tag gryden af varmen og sæt låg op. Kom et par hviskestykker eller avispapir omkring, og sæt gryden ind i sengen. Pak gryden godt ind i dyner og lad den står her i ca. 3 timer.
  • Kog kort grøden op og smag til med salt. Er der stadig væske i grøden, lad den da småsimre under omrøring indtil den har den rette konsistens.
  • Nyd med kanelsukker og smør.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!
nem og lækker risengrød med kanelsukker og smørklat
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments