Vil du følge med? 👇
Risengrød i sengen
Nem risengrød
Klassisk risengrød med kanelsukker og smør hører sig julen til, meeeen kan også nydes resten af året! Har du ikke tiden (eller tålmodigheden) til at stå og røre i gryden indtil din grød er færdig, så prøv denne nemme opskrift. Du kan nemlig med fordel pakke gryden godt ind i dyner og lade den passe sig selv i sengen, indtil den er færdig cirka 3 timer. På denne måde undgår du også at den brænder på.
Risengrød er ovenikøbet en billig og nem aftensmad, som mætter rigtig godt.
Risengrød i sengen
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 190 g grødris
- 2 ½ dl vand
- 1 liter sødmælk
- ½ tsk. salt
Sådan gør du
- Kog vandet i en stor gryde. Tilsæt risene og lad dem suge vandet i et par minutter. Tilsæt mælken og bring gryden i kog. Lad grøden småkoge i 5-10 minutter imens du rører rundt.
- Tag gryden af varmen og sæt låg op. Kom et par hviskestykker eller avispapir omkring, og sæt gryden ind i sengen. Pak gryden godt ind i dyner og lad den står her i ca. 3 timer.
- Kog kort grøden op og smag til med salt. Er der stadig væske i grøden, lad den da småsimre under omrøring indtil den har den rette konsistens.
- Nyd med kanelsukker og smør.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere