Risotto med svampe og pancetta

Svamperisotto

Risotto med svampe og pancetta
Risotto med svampe og pancetta

Cremet risotto med svampe og pancetta! Den cremede klassiske risotto er et aftenmåltid der både mætter og smager rigtig godt. Det er sæson for østershatte, og derfor tilbereder jeg risottoen med dem. Jeg topper med sprød pancetta, som giver en masse smag til retten – alternativt kan du bruge almindelig bacon.

Risotto kan varieres på mange forskellige måder, fx med rødbede, ærter, græskar eller gulerod som også smage fantastisk.

Prøv også: mine andre opskrifter på risotto <<

Risotto med svampe og pancetta 3

Risotto med svampe

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 300 g risottoris, fx dem fra Cibo e Italia med citronsmag
  • 1 l hønsebouillon
  • 50 g revet ost, fx den italienske Pecorino Camedda eller parmesan
  • ½ citron, saften herfra
  • 300 g blandede svampe, her østershatte og brune champignon, i skiver
  • 1 håndfuld frisk persille, finthakket
  • salt og peber
  • 130 g pancetta i tern

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde til de er bløde med smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i ca. 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme – risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Varm en pande op med en spsk. olivenolie og rist svampene ved høj varme i et par minutter. Tag dem af panden og steg nu din pancetta til den er sprød.
  • Når din risotto er ved ved at være dejlig cremet og har en god konsistens, tilsæt da friskreven ost, citronsaft og persille. Bland rundt og lad det blive varmet helt igennem.
  • Tilsæt svampe og pancetta og smag til med salt og peber. Server med det samme og pynt med persille og friskreven ost.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!

Jeg har handlet mine råvare i Salling Super, hvor du finder en masse lækre specialiteter. Prøv eksempelvis risottorisene fra Cibo e Italia med en skøn smag af citron. Og gå forbi osteafdelingen og prøv den italienske ost, Pecorino Camedda, der med sin kraftige og syrlige smag passer perfekt til en risotto som denne. Tag også slagtermesterens egen pancetta med hjem, rist den på panden, og bland den i retten.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments