Cremet risotto

Græskarrisotto, gulerodsrisotto, ærterisotto og nu også rødbederisotto med feta! Der er intet som en lækker, cremet risotto, der nærmest smelter på tungen. I denne opskrift har jeg tilføjet rødbeder, hvilket giver en fantastisk farve, som man kun kan komme i godt humør af.

Jeg serverer risottoen med frisk feta og lynsytlede boljsebeder som giver en dejlig sprødhed til retten.

farverig risotto med rødbede

Risotto kan varieres på mange forskellige måder, fx med græskar, ærter eller gulerod, som også smage fantastisk. Prøv også: mine andre opskrifter på risotto <<

farverig risotto med rødbede

Rødbederisotto med feta

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 55 minutter

Det skal du bruge

  • 500 g rødbede i små tern (skrællet vægt)
  • 1 stort rødløg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 5 stængler frisk timian
  • olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 300 g risottoris
  • 1,2 dl hønseboullion
  • ½ citron, saften herfra
  • 50 g parmesanost, revet
  • salt og peber
  • frisk feta

syltede bolsjebeder (kan undlades)

  • 2 bolsjebeder, i tynde skiver
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Sautér løg og hvidløg i en gryde med olie. Efter et par minutter, tilsæt da rødbede i tern samt frisk timian (bladende herfra). Lad det hele svitse i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt risene og lad dem varme med i to minutter.
  • Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme – risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
  • Når din risotto ved ved at være dejlig cremet og er tæt på at have den konsistens du ønsker, tilsæt da friskreven parmesanost og citronsaft. Lad det hele koge sammen.
  • Smag til med salt, peber og evt. mere timian (evt. stødt).

syltede bolsjebeder (kan undlades)

  • Skræl bolsjebeden og skær den i helt tynde skiver med en skarp kniv. Kom dem i en gennemsigtig frysepose sammen med æblecidereddike, olie og flagesalt. Bland det hele godt rundt og lad dem trække 5 minutter (gerne mere) inden du smider dem ovenpå din risotto.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Rødbederisotto med feta 3
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments