Hurtig wok med ris og sød chilimarineret kød

Wok med grøntsager

Her får du opskriften på en hurtig wok med ris og sød chilimarineret kød. En skøn hverdagsret for hele familien!

Du kan bruge de grøntsager du har, denne består af gulerod, peberfrugt og rødløg, som steges i en marinade af sød chilisauce og soya sauce. Samme marinade bruger jeg til kødet, hvor jeg også tilføjer frisk ingefær og hvidløg.

Skinkekød er ofte på tilbud, så derfor har jeg brugt det i denne omgang. Oksekød eller kylling kan også være lækkert!

Hurtig wok med ris og sød chilimarineret kød

Prøv også: min opskrift på buddha bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret svinekød <<

Hurtig wok med ris og sød chilimarineret kød

Hurtig wok med ris og sød chilimarineret kød

4 fra 1 bedømmelse
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

Kød

  • 300 g strimler/tern af oksekød eller skinkekød
  • 3 spsk. sød chili sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 3 cm. frisk ingefær, skrællet og finthakket
  • ½ lime, saften herfra

Ris

  • 3 dl jasminris eller bulgur
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • salt

Grønt

  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i tynde stave
  • 1 pose asparges broccoli og/eller 200 g fintsnittet hvidkål
  • 1 peberfrugt, i tynde stave
  • 1-2 spsk. sød chilisauce
  • 1-2 spsk. soyasauce
  • 1 håndfuld frisk koriander eller basilikum(kan undlades)

Sådan gør du

Kød

  • Bland sød chilisauce, soyasauce, friskrevet ingefær og lime i en skål.
  • Varm en stor pande eller wokgryde op ved høj varme med olie. Brun kødet af inden du tilsætter marinaden og lader kødet blive gennemstegt.

Ris

  • Kog ris efter anvisning på pakken og tilsæt en terning grøntsagsbouillon under kogningen.

Grønt

  • Sautér løg og hvidløg i en wokpande.
  • Tilsæt gulerod efterfulgt af broccoli og lad det stege med i 5 minutter inden du tilsætter peberfrugt. Tilsæt sød chilisauce og soyasauce og lad det blive varmet igennem et par minutter. Bruger du hvidkål, tilsæt det da de sidste to minutter. Smag til med salt og peber.
  • Fordel ris i bunden af en dyb tallerken efterfulgt at dine wok-grøntsager og kød. Top med frisk koriander eller andre krydderurter.
Kunne du lide opskriften?
4 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments