Frokost & aftensmad

Wok-bowl med sød chilimarineret skinkekød

Wok-bowl med sød chilimarineret skinkekød

Forb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Kød

  • 300 g strimler/tern af oksekød eller skinkekød
  • 3 spsk. sød chili sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 3 cm. frisk ingefær, skrællet og finthakket
  • ½ lime, saften herfra

Ris

  • 3 dl jasminris eller bulgur
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • salt

Grønt

  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i tynde stave
  • 1 pose asparges broccoli og/eller 200 g fintsnittet hvidkål
  • 1 peberfrugt, i tynde stave
  • 1-2 spsk. sød chilisauce
  • 1-2 spsk. soyasauce
  • 1 håndfuld frisk koriander eller basilikum(kan undlades)

Sådan gør du

Kød

  • Bland sød chilisauce, soyasauce, friskrevet ingefær og lime i en skål.
  • Varm en stor pande eller wokgryde op ved høj varme med olie. Brun kødet af inden du tilsætter marinaden og lader kødet blive gennemstegt.

Ris

  • Kog ris efter anvisning på pakken og tilsæt en terning grøntsagsbouillon under kogningen.

Grønt

  • Sautér løg og hvidløg i en wokpande.
  • Tilsæt gulerod efterfulgt af broccoli og lad det stege med i 5 minutter inden du tilsætter peberfrugt. Tilsæt sød chilisauce og soyasauce og lad det blive varmet igennem et par minutter. Bruger du hvidkål, tilsæt det da de sidste to minutter. Smag til med salt og peber.
  • Fordel ris i bunden af en dyb tallerken efterfulgt at dine wok-grøntsager og kød. Top med frisk koriander eller andre krydderurter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering