Vil du følge med? 👇
Rød spidskålssalat
Sprød spidskålssalat
Her får du opskriften på en lækker og sprød rød spidskålssalat med æbler, appelsin, vindruer, blåbær og honningristede valnødder. Den farverige salat passer godt som tilbehør til mange retter og den er super nem at lave.
Du kan altid skifte frugter og bær ud som du vil – hindbær, brombær eller pærer kunne også være lækkert!
TIP! Er du tosset med salat, så se alle mine salatopskrifter lige her <<
Salat med appelsin og æble
Salater med appelsin og æble passer rigtig godt til juleboret, og jeg serverer derfor også denne røde spidskålssalat til flæskesteg juleaften. Her kan du sagtens skifte spidskålen ud med rødkål, og du kan også prøve at tilføje granatæble eller grønkål til salaten. Prøv fx også min opskrift på grønkålssalat eller rødkålssalat som også egner sig perfekt til julebordet!
Jeg overhælder salaten med en nem sennepsdressing, rørt sammen af olivenolie, sennep, citronsaft og sukker.
Rød spidskålssalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 75 g valnødder
- 2-3 spsk. akaciehonning
- flagesalt
- ½ rød spidskål
- 1-2 æbler
- 1 stor appelsin
- 10-15 grønne vindruer
- 100 g blåbær
Dressing
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. sennep
- 2 spsk. citron
- 1 tsk. sukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Varm en pande op med honning og lidt flagesalt og rist valnødderne. Tag dem af varmen og lad dem køle af inden du hakker dem groft.
- Snit rødkål fint og fordel på et fad.
- Skær æble og appelsin i tern og halver vindruerne. Kom det også på fadet.
- Pynt med blåbær og honningristede valnødder.
- Bland alle ingredienser sammen til dressingen og hæld den over salaten.