Cremet grøntsagssuppe

Her får du opskriften på en nem, fyldig og cremet grøntsagssuppe som hurtigt kan bikses sammen. Suppen er fyldt med grøntsager, som kan varieres alt efter hvad du lige har i køleskabet – derfor er det også en genial suppe til at bekæmpe madspild!

I denne opskrift starter jeg med at bage mine grøntsager i ovnen for at få en masse dejlig smag frem. Derefter blender jeg grøntsagerne i en kraftig blender sammen med kokosmælk og boullion. Jeg topper den cremede suppe med hjemmelavede brødcroutoner og creme fraiche. Se hele fremgangsmåden i min videoopskrift!

Grøntsagssuppe

TIP! er du på udkig efter andre suppeopskrifter, så se alle mine opskrifter på suppe lige her.

Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe

4,50 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Ovntid 40 minutter
Samlet tid 1 time

Det skal du bruge

  • 350 g sød kartoffel
  • 1 peberfrugt
  • 2 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 350 g tomat
  • friske krydderurter (fx rosmarin eller timian)
  • 1 helt hvidløg
  • olivenolie
  • salt og peber
  • grøntsagsboullion (1 terning)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • evt. kogende vand
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Grøntsager i ovn

  • Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
  • Skræl sød kartoffel og skær dem i grove tern. Fordel i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
  • Skær også rødløg, rød peberfrugt og gulerod i grove stykker og kom dem i fadet sammen med tomaterne.
  • Skær det hele hvidløg over på tværs, og kom også det i fadet (det er altså ikke ét hvidløg men en hel klas af hvidløg).
  • Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Læg krydderurter ved.
  • Bag i ovnen i ca. 40-45 minutter til grøntsagerne er møre. Vend dem undervejs.

Suppe i blender

  • Start med at pille det hvide skrald af det hele hvidløg, så du kun har de enkelte hvidløg tilbage.
  • Kom grøntsager og hvidløg i en blender sammen med kokosmælk og boullionterning og blend suppen til en cremet suppe. Tilføj evt. 1-2 dl (eller mere) kogende vand, til du opnår den ønskede konsistens.
  • Server suppen med brødcrutoner og creme fraiche.
Kunne du lide opskriften?
4,50 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Videoopskrift

Ved at bage grøntsagerne i ovnen og derefter blende dem direkte, har du suppe klar på meget kort tid! Fordi grøntsagerne kommer lige fra ovnen, behøver du nemlig ikke at varme suppen igennem inden servering.

Grøntsagssuppe
Grøntsagssuppe
Grøntsagssuppe
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 302
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments