Cremet butternut squash suppe

Nem græskarsuppe

Når dagene bliver kortere og kulden sniger sig ind, er der næsten ikke noget bedre end at hygge sig med en god, varm og cremet butternut squash suppe . Butternut squash suppe er en af de der retter, som bare hitter hver gang! Den er cremet, den er fyldig, og så har den en fantastisk smag, der både er lidt sød og dejlig krydret.

Denne efterårssuppe er den perfekte aftensmad på travl hverdag, men også når du har tid til at nyde madlavningen lidt ekstra.

Den er fyldt med grøntsager – der gemmer sig både gulerod, selleri og butternut squash deri. Jeg topper den med sprøde rugbrødscrutoner og ristede græskarkerner.

Du kan med fordel lave en stor portion og fryse resten ned til de travle hverdage. Hvis du er til græskar, så kan du også prøve min hokkaidosuppe med kartoffel.

Fyldig, mættende og cremet græskarsuppe
Fyldig, mættende og cremet græskarsuppe
Cremet butternut squash suppe 3

Cremet butternut squash suppe

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 1 butternut squash
  • 1 stort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm. frisk ingefær
  • olivenolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt timian
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt chili
  • 2 gulerødder
  • 4 stængler selleri
  • 1-1½ liter boullionvand (brug den variant du bedst kan lidt, her har jeg brugt okse)
  • ½ citron (saften herfra)
  • salt og peber

Derudover

  • saltristede græskarkerner
  • smørstegte rugbrødscrutoner

Sådan gør du

Forberedelse

  • Vask butternut squash græskaren, gulerødder og selleri godt og skær det hele i grove tern.
  • Skær også rødløg i tern og hak hvidløget fint.
  • Skræl ingefæren og riv den. Bruger du økologisk ingefær behøver du ikke skrælle den.

Tilberedelse

  • Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt friskreven ingefær og koriander, timian, spidskommen og chili lad det stege med et par minutter så det dufter dejligt.
  • Tilføj butternut squash, gulerod og selleri i tern og lad det hele stege ved middel varme i 5-10 minutter. Rør rundt undervejs og tilsæt evt. lidt mere olie, så det ikke brænder på.
  • Overhæld med boulliovand og lad der simre under låg i ca. 20 minutter. Start med at hælde ca. 8 dl. vand i, og tilføj så mere undervejs.
  • Blend suppen til en cremet konsistens med en stavblender eller ved at hælde suppen i en almindelig blender Tilføj vand indtil du får den ønskede konsistens.
  • Smag til med frisk citronsaft, salt og peber.

Anretning

  • Nyd suppen som den er eller top den med ristede græskarkerner og smørstegte rugbrødscroutoner.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan også lave suppen med hokkaido græskar i stedet for butternit squash. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser i opskriften

  • Butternut Squash: Selvfølgelig kernen i suppen. Denne squash tilføjer en naturlig sødme og en cremet konsistens, der er essentiel for suppen. Kan udskiftes med hokkaido græskar fx.
  • Rødløg og hvidløg: Giver begge et ekstra smagsspark til spuppen.
  • Ingefær: Et strejf af ingefær giver en dejlig, krydret varme! Jeg er tosset med ingefær, så giver den ofte lidt ekstra.
  • Koriander, timian, spidskommen og chili: Disse krydderier giver suppen dens karakteristiske, varme smag og duft, som bare gør suppen SÅ lækker!
  • Gulerødder: Bidrager med en let sødme og gør suppen endnu mere nærende og fyldig!
  • Selleri: Giver også fylde til suppen, men tilføjer også en en frisk, let bitter smag.
  • Bouillonvand: Brug den boullion du vil, her har jeg brugt okse.
  • Citron: Giver lige det sidste pift til suppen.

Toppings til suppen

  • Saltristede græskarkerner: Perfekt som topping for at tilføje lidt tekstur og en nøddeagtig smag. Andre nødder eller mandler kan også bruges!
  • Smørstegte rugbrødscrutoner: Tilføjer en dejlig crunch og gør suppen mere mættende! Supernemt at lave, hvis du lige har en rest rugbrød liggende som er ved at blive lidt kedelig. Franskbrød kan også bruges!
Fyldig, mættende og cremet græskarsuppe

Sæson for opskriften

Butternut Squash Suppe er en ægte efterårs- og vinterfavorit. Den er i sæson fra efteråret og frem til den første del af vinteren (september-januar) hvor det også er perfekt suppevejr!

Butternut squash er pakket med vitaminer, mineraler og antioxidanter, herunder vitamin A, C, E, og B-vitaminer, samt fiber, der er godt for fordøjelsen. Defor kan den give dig et godt boost i de mørke og kolde måneder!!

TIP! Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.

Spørgsmål til opskriften

Kan suppen fryses?

Butternut squash suppe kan godt fryses. Lad den køle helt ned, før du fryser den i lufttætte beholdere eller i gennemsigtig frysepose (evt. dobbeltlag, dvs. 2 poser). Når du skal nyde suppen, varm ned da op ved lav varme.

Hvordan gør jeg suppen mere cremet?

For en endnu cremetere konsistens kan du tilføje en smule fløde eller kokosmælk. Start med en lille mængde og juster efter smag.

Hvordan opbevarer jeg rester af suppen?

Hvis ikke du fryser resterne ned, kan du opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet i 3-4 dage. Genopvarm forsigtigt suppen på komfuret eller i mikroovnen.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments