Kartoffelsuppe

Klassisk kartoffel porre suppe er en lækker og cremet hverdagsret for hele familien. Suppen er nem og hurtig at lave, da den består af få ingredienser.

I min opskrift bruger jeg kartofler, porrer og hønseboullion, som koges sammen og derefter blendes med fløde for en cremet og lækker konsistens. I den helt klassiske udgave af kartoffel porre suppe serveres suppen med bacon. Jeg vælger også at toppe suppen med sprøde rugbrødscrutoner for at give den lidt ekstra crunch. Andre ideer til toppings er ristede græskarkerner, ristede kikærter, æbletern eller sprødstegt chorizo i tern.

kartoffel porre suppe

Ønsker du suppen i en vegtarisk udgave, kan du undlade bacon og lave suppen på grøntsagsboullion i stedet for hønseboullion.

Er du på udkig efter andre suppeopskrifter, så hop ind og se alle mine opskrifter på supper eller se mine 15 bedste opskrifter på suppe lige her!

kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 1 kg kartofler
  • 4 porrer
  • 50 g smør
  • 1 l hønseboullion (2 terninger)
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • friskkværnet peber

Derudover

  • 5 skiver rugbrød (i tern ristet på panden med smør)
  • 200 g bacon
  • purløg

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skær også porrer i tern.
  • Varm en stor gryde op med smør, og sauter kartofler og porrer i ca. 5 minutter under omrøring.
  • Overhæld kartofler og porrer med hønseboullion og lad det småkoge i ca. 15 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  • Blend suppen med en stavblender eller i en blender til du har en cremet konsistens sammen med fløde. Tilføj evt. mere boullionvand, hvis du ønsker suppen tyndere.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Server den lækre suppe med rugbrødscrutoner, bacon og purløg.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan variere dine toppings til suppen. Prøv fx også ristede græskarkerner eller sprødstegt chorizo i tern. 
  • Er du ikke til porrer, kan du sagtens undlade dette, og bruge 3-4 løg i stedet. 
  • Du kan udskifte hønseboullion med grøntsagsboullion. 
  • Ønsker du suppen mindre fed, kan du udskifte piskefløde med madlavningsfløde. 
  • Du kan sagtens fryse suppen ned. Så lav endelig en god stor portion. 
  • Ønsker du mere smag, så prøv at tilføje chili eller cayennepeber til suppen. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 319
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments