Frokost & aftensmad

Japansk Ramen suppe med kylling og grønt

Her til aften er vi rykket til det asiatiske køkken med denne japansk-inspirerede ret – nemlig Ramen nuddelsuppe. Det er enkelt og hurtig at bikse sammen, og så er retten dæleme også sund! Den får en masse dejlig smag af ingefær, chili, koriander, og soya- og østerssauce. Du kan tilsætte alle de grøntsager du har lyst til, og bruge de nudler du vil. Er du til en vegetarudgave, så kan du også sagtens lave retten uden kylling (det har jeg gjort på det nederste billede).
Udskriv
4 fra 1 stemme

Japansk Ramen suppe med kylling og grønt

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Antal: 2 sultne personer

Ingredienser

Suppe

  • 12 dl grøntsagsbullion
  • 1-2 spsk. friskrevet ingefær
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. østerssovs
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. frisk chili, finthakket (vurder mængden efter smag)
  • 1 lime, saften herfra

Fyld

  • 200 g nudler (alle slags kan bruges)
  • 200 g kyllingebryst (kan undlades)
  • 2 peberfrugter, i strimler
  • 70 g champignon, hakket
  • 100 g forårsløg, i strimler
  • 100 g sukkerærter
  • frisk koriander
  • 2 æg, smilende
  • 1 lime, i skiver
  • evt. sesamfrø

Sådan gør du

  • Kog grøntsagsbouillon op i en gryde og tilsæt soyasauce, østerssauce, presset hvidløg, ingefær, chili og saften fra en lime. Lad det koge op kort og lad det derefter stå i 5 minutter ved middel varme.
  • Snit alle grøntsager (undtagen koriander) i passende størrelser (evt. tynde strimler), og tilsæt det til suppen. Lad simre i 10 minutter under låg.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du kommer dem i suppen.
  • Kog dine æg i 7 minutter så de bliver smilende og skær dem over i halve. 
  • Steg kyllingen i lidt olie og kryder med salt og peber. Skær i strimler. 
  • Du er nu klar til at anrette! Find to skåle og start med at komme nudler og kylling i. Overhæld med suppen og pynt med frisk koriander og sesamfrø.
  • Nyd retten varm og smag evt. til med salt og peber. 

4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering