Japansk Ramen suppe med kylling og grønt

Ramen suppe

Ramen suppe er en japansk nudelsuppe med kylling og grønt, kogt op på grøntsagsboullion, soyasauce, østerssauce, ingefær, hvidløg og limesaft. Suppen toppes med det karakteristiske smilende æg, frisk koriander og sesamfrø.

Det er enkelt og hurtig suppe at bikse sammen, og derudover så er den også sund – hvem kan ikke lide! Derfor er det også en god hverdagsret.

Du kan variere indholdet som du vil – den kunne fx også være lækker med bøf. Se min opskrift på beef ramen her.

japansk ramen suppe

Derudover kan du bruge de nudler du vil. Her har jeg brugt klassiske nudler, men ramen nudler, udonnudler risnudler eller andet kan også bruges.

Er du helt tosset med tortellini, så kan du også prøve min opskrift på med rucola, avocado og asparges.

Japansk Ramen suppe med kylling og grønt 2

Japansk Ramen

4,80 fra 20 bedømmelser
Antal: 2 sultne personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

Suppe

  • 1,2 l grøntsagsbullion
  • 1-2 spsk. friskrevet ingefær
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. østerssovs
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. frisk chili, finthakket (vurder mængden efter smag))
  • 1 lime, saften herfra

Fyld

  • 200 g nudler (alle slags kan bruges)
  • 200 g kyllingebryst (kna undlades)
  • 2 peberfrugter, i strimler
  • 70 g champignon, hakket
  • 100 g forårsløg, i strimler
  • 100 g sukkerærter
  • frisk koriander
  • 2 æg, smilende
  • 1 lime, i skiver
  • evt. sesamfrø
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Kog grøntsagsbouillon op i en gryde og tilsæt soyasauce, østerssauce, presset hvidløg, ingefær, chili og saften fra en lime. Lad det koge op kort og lad det derefter stå i 5 minutter ved middel varme.
  • Snit alle grøntsager (undtagen koriander) i passende størrelser (evt. tynde strimler), og tilsæt det til suppen. Lad simre i 10 minutter under låg.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du kommer dem i suppen.
  • Kog dine æg i 7 minutter så de bliver smilende og skær dem over i halve. 
  • Steg kyllingen i lidt olie og kryder med salt og peber. Skær i strimler. 
  • Du er nu klar til at anrette! Find to skåle og start med at komme nudler og kylling i. Overhæld med suppen og pynt med frisk koriander og sesamfrø.
  • Nyd retten varm og smag evt. til med salt og peber. 
Kunne du lide opskriften?
4,80 fra 20 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 310
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments