Vil du følge med? 👇
Japansk Ramen suppe med kylling og grønt
Ramen suppe
Ramen suppe er en japansk nudelsuppe med kylling og grønt, kogt op på grøntsagsboullion, soyasauce, østerssauce, ingefær, hvidløg og limesaft. Suppen toppes med det karakteristiske smilende æg, frisk koriander og sesamfrø.
Det er enkelt og hurtig suppe at bikse sammen, og derudover så er den også sund – hvem kan ikke lide! Derfor er det også en god hverdagsret.
Du kan variere indholdet som du vil – den kunne fx også være lækker med bøf. Se min opskrift på beef ramen her.
Derudover kan du bruge de nudler du vil. Her har jeg brugt klassiske nudler, men ramen nudler, udonnudler risnudler eller andet kan også bruges.
Er du helt tosset med tortellini, så kan du også prøve min opskrift på med rucola, avocado og asparges.
Japansk Ramen
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Suppe
- 1,2 l grøntsagsbullion
- 1-2 spsk. friskrevet ingefær
- 3 spsk. soyasauce
- 2 spsk. østerssovs
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. frisk chili, finthakket (vurder mængden efter smag))
- 1 lime, saften herfra
Fyld
- 200 g nudler (alle slags kan bruges)
- 200 g kyllingebryst (kna undlades)
- 2 peberfrugter, i strimler
- 70 g champignon, hakket
- 100 g forårsløg, i strimler
- 100 g sukkerærter
- frisk koriander
- 2 æg, smilende
- 1 lime, i skiver
- evt. sesamfrø
Sådan gør du
- Kog grøntsagsbouillon op i en gryde og tilsæt soyasauce, østerssauce, presset hvidløg, ingefær, chili og saften fra en lime. Lad det koge op kort og lad det derefter stå i 5 minutter ved middel varme.
- Snit alle grøntsager (undtagen koriander) i passende størrelser (evt. tynde strimler), og tilsæt det til suppen. Lad simre i 10 minutter under låg.
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af inden du kommer dem i suppen.
- Kog dine æg i 7 minutter så de bliver smilende og skær dem over i halve.
- Steg kyllingen i lidt olie og kryder med salt og peber. Skær i strimler.
- Du er nu klar til at anrette! Find to skåle og start med at komme nudler og kylling i. Overhæld med suppen og pynt med frisk koriander og sesamfrø.
- Nyd retten varm og smag evt. til med salt og peber.