Sushi for begyndere

Indtil for ganske kort tid siden, havde jeg aldrig lavet sushi derhjemme, men nu gør jeg det ofte! Det er måske ikke sushi, som du kender det fra sushirestauranter, men det er stadig mega lækkert, og så er det noget vi alle kan lave! Når du laver din egen sushi, kan du mikse præcis de ingredienser, du har lyst til, og det er derfor også en super hyggeligt at lave sammen med familie eller venner (eller måske en date!;)). Opskriften er udviklet sammen med skønne Madmusen! Se hvor nemt det er i vores videoopskrift.

Hjemmelavet sushi
Hjemmelavet Sushi 2
Hjemmelavet sushi

Hjemmelavet Sushi

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 24 styk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 1 minute
Samlet tid 1 minute

Det skal du bruge

Udstyr

  • 2 isterningebakker (12 huller i hver)
  • husholdningsfilm

Sushiris

  • 300 g sushiris
  • 5 dl vand
  • 5 spsk. riseddike
  • spsk. sukker
  • ½ tsk. salt

Derudover

  • 50 g sushilaks
  • 50 g fersk tun
  • 50 g rejer
  • 1 avocado
  • 8 skiver agurk
  • sorte og hvide sesamfrø
  • chilimayo
  • soya
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Sushi ris

  • Kom risene i en si og skyl dem grundigt med vand.
  • Kom risene i en gryde med 5 dl vand og lad det stå og trække i ca. 30 minutter.
  • Kom gryden over varmen og kog dem ved svag varme under låg i 12-15 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække i ca. 15 minutter.
  • Bland sukker, riseddike og salt sammen i en lille skål. Lad sukkeret blive opløst og hæld det derefter i risene. Rør rundt.

Tun, laks og rejer

  • Rul tunen i sorte og hvide sesamfrø (undgå enderne) og steg dem på panden i lidt olie ved middel varme i ca. 1 minut på hver side.
  • Skær derefter tunen i tynde, passende størrelser.
  • Skær også laksen i passende størrelser og halver rejerne.

Grønt

  • Skær avocado i passende størrelser.
  • Skær agurken i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.

Sammensætning

  • Tag et stort stykke film og pres det forsigtigt ned i alle huller i isterningebakken.
  • Placer hhv. laks, tun og rejser i bunden af hullerne efterfulgt af agurk eller avocado.
  • Afslut med at fylde hullerne med ris. Mas risen godt ned i hullerne, så du får den fine firkantede form.
  • Kom film over og stil på køl, indtil det skal serveres. Skal det gå hurtigt, kan du smide dem i fryseren i 10-15 minutter.
  • Vend isterningebakken rundt og lirk den løs. Fjern forsigtigt filmen og nyd nu din hjemmelavede sushi med soya og chilimayo.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Udstyr til nem sushi

For at komme i gang med at lave sushi hjemme skal du bruge et par isterningebakker. Jeg har også set nogen bruge tomme æggebakker, det kunne måske også være en ide!

Jeg dækker bakkerne med husholdningsfilm, så risen ikke klistrer. Her skal du være liiidt omhyggeligt, så du får film ned i alle hullerne. Husk at tage et godt stykke film, og husk at dække sushien med film når du stiller den på køl.

Med film i bunden af alle hullerne gør du det supernemt at få hver sushi-del ud, uden besvær. Det er smart, enkelt og du kommer hurtigt i gang med hjemmelavet sushi!

Valg af ingredienser i hjemmelavet sushi

Først og fremmest skal du have kogt nogle sushiris. Også det, troede jeg var besværligt men det er det slet ikke! Risene skal koges og trække og så skal de blandes med en blanding af riseddike, sukker og salt. Jeg bruger ofte sushilaks, fersk tun, og rejer – de er bare lækre og tilfører den helt rigtige smag! Jeg køber det hele ved fiskemanden, da både laks og tun skla have været frosset ned i 24 timer, for at du må kan spise det.. Avocado og agurk giver en frisk kontrast, og et drys af både sorte og hvide sesamfrø tilføjer lidt knas til tunen. Og til sidst, lidt chilimayo for at spice det hele op og soya til dyppelse!

Hjemmelavet Sushi 5
hjemmelavet sushi

Sådan forbereder du sushiris

Når jeg laver sushi, begynder jeg altid med risene. Jeg skyller først sushiris grundigt i koldt vand. Herefter lader jeg dem stå og trække i vand i 30 minutter hvor efter jeg koger dem. Så skal de trække igen under låg, og til sidst røres sammen med en blanding af riseddike, sukker, og salt. Det her trick med at vende den her eddikeblanding i de varme ris gør dem skinnende og lækre, og de får den der perfekte balance mellem sødt, surt og salt!

Sådan samler du din sushi

Efter risene er klargjort, er det tid til den sjove del – at samle sushien! Jeg bruger mine isterningebakker som forme, hvilket gør hele processen meget nemmere sammenlignet med, hvis du skulle rulle dem. Jeg lægger et stykke husholdningsfilm i hver sektion af bakken og kommer et stykke laks, tun eller reje ned i bunden. Derefter kommer jeg avocado eller agurk i hullerne og afslutter med mine sushiris. Sørg for at mase risen godt ned, så du får den fine form! Jeg stille min sushi på køl indtil den skal serveres, hvor jeg forsigtigt lirker isterningebakken fri og fjerner filmen.

Hjemmelavet sushi
Hjemmelavet Sushi 9

Serveringsforslag hjemmelavet sushi

Jeg arrangerer sushibidderne på et flot fad, så de er liiige til at spise! Tilbehør som chilimayo og soya sætter jeg i små skåle ved siden af, så man selv kan dyppe og dosere efter smag. En frisklavet agurkesalat eller måske nogle dampede edamamebønner kan også være lækkert at servere til!

Spørgsmål til hjemmelavet sushi

Hvordan får jeg risene til at være perfekt klæbrige?

Husk altid at bruge de ris der hedder sushiris. Ellers skal du blot følge fremgangsmåden i opskriften ret præcis. Afslut med at røre risene sammen med blandingen af sukker og riseddike som gør dem ekstra klistrede og skinnende.

Kan jeg bruge anden fisk end laks og tun?

Jada! Sushi handler om at eksperimentere. Prøv f.eks. med krabbe eller lav en vegetarisk version kun med avocado og agurk.

Hvordan kan jeg sikre, at fisken er sikker at spise?

Brug kun fisk af sushi-kvalitet, som er specielt behandlet til at være sikker i rå tilstand.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments