Morgenmad

Chiagrød med mango- og jordbærpuré

Morgenstund har chiagrød med mango- og jordbærpuré i mund 😉 Ja, det er tilfældet her i hytten, hvor jeg er ved at smaske denne sag i mig. Chiagrøden er blandet op med skyr, for at den får en dejlig cremet konsistens. Mangopuréen er lavet af af frossen mango, citronsaft og lidt honning. Til sidst har jeg, for at toppe herligheden, lavet en jordbærpuré. Denne kan også undlades – chiagrød og mangopuré smager også skønt i sig selv. Imellem lagene og ovenpå, har jeg brugt min hjemmelavede granola, tjek den ud. Husk at sætte chiagrøden over aftenen inden, og du kan med fordel også lave din jordbærpuré der, så den kan blive helt kold. Det var alt herfra, god dag!

Chiagrød med mango- og jordbærpuré

Forb. tid15 min
Køleskabstid8 t
Samlet tid8 t 15 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Chiagrød

  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 dl mælk (normal, havre eller mandel)
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. skyr (neutral eller med citron- eller vaniljesmag).

Mangopuré

  • 230 g mango i tern (frossen) eller én frisk mango
  • 2 tsk. honning
  • ½ citron, saften herfra (lime kan også bruges)

Jordbærpuré

  • 230 g jordbær (frossen)
  • 1 spsk. vand
  • ½ citron, saften herfra

Toppings

  • hjemmelavet granola (se link øverst)

Sådan gør du

Chiagrød

  • Bland chiafrø, mælk og vanilje i en skål og lad det stå og trække 30 minutter på køkkenbordet inden du sætter det i køleskabet natten over.
  • Næste morgen blander du 4 spsk. skyr i. Dette kan godt undlades, så får du blot en noget tyndere grød-

Mangopuré

  • Kom mango, citronsaft og honning i en minihakker og blend til en cremet puré.

Jordbærpuré

  • Kom jordbær i en gryde sammen med vand og citron. Kog kort op og lad dem stå ved middel varme indtil alle jordbær er bløde.
  • Kom det hele i en minihakker og blend til en cremet pure. Sæt i køleskabet så den bliver kold.

Anretning

  • Find to glas frem og kom chiagrød i bunden efterfulgt af mangopuré og jordbærpuré. Kom evt. lidt granola imellem lagene for, at de ikke flyder sammen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering