Chiagrød med mango og jordbær

Farverig chiagrød

Chiagrød med mango og jordbær er en farverig grød – perfekt til morgenmad eller som et eftermiddagsmåltid.

Jeg serverer den i 3 lag! Første lag består af den klassiske chiagrød, som jeg har blandet op med skyr, for at give den en dejlig cremet konsistens. Dernæst kommer et lag af mango puré som hurtig og nemt kan bikses sammen af frossen mango, honning og citron. Til sidst topper jeg den med en simpel jordbær puré. Du kan også nemt nøjes med enten mango eller jordbær puré.

Imellem lagene og ovenpå grøden, fylder jeg den med hjemmelavet granola.

chiagrød med jordbær og mango

Husk at sætte chiagrøden over aftenen inden så, den er klar til næste morgen. Det er også bedst, at lave din jordbærpuré aftenen ind, så den bliver helt koldt.

Prøv også: min opskrift på chiagrød med græsk yoghurt og citron <<

chiagrød med jordbær og mango

Chiagrød med mango og jordbær

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Køleskabstid 8 timer
Samlet tid 8 timer 15 minutter

Det skal du bruge

Chiagrød (forberedes aftenen forinden)

  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 dl mælk (normal, vanilje, havre eller mandel)
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. skyr neutral smag

Jordbærpuré (forberedes aftenen forinden)

  • 1 spsk. vand
  • 230 g jordbær (frossen)
  • ½ citron, saften herfra

Mangopuré

  • 230 g mango i tern (jeg bruger dem fra frost)
  • 2 tsk. honning
  • ½ citron, saften herfra

Toppings

  • hjemmelavet granola (se link øverst)
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Chiagrød (forberedes aftenen forinden)

  • Bland chiafrø, mælk og vanilje i en skål og lad det stå og trække 30 minutter på køkkenbordet inden du sætter det i køleskabet natten over. Rør i det et par gange.
  • Næste morgen blander du 4 spsk. skyr i grøden.

Jordbærpuré (forberedes aftenen forinden)

  • Kom jordbær i en gryde sammen med vand og citron. Kog kort op og lad dem stå ved middel varme indtil alle jordbær er bløde.
  • Kom det hele i en minihakker og blend til en cremet pure. Sæt i køleskabet natten over, så den bliver kold.

Mangopuré

  • Lad mango tø op i ca. 10-15 minutter på køkkenbordet. Kom mango, limesaft og honning i en minihakker og blend til en cremet kompot.

Anretning

  • Find to glas frem og kom chiagrød i bunden efterfulgt af mangopuré og jordbærpuré. Kom evt. lidt granola imellem lagene for, at de ikke flyder sammen.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
chiangrød med mango og jordbær
Chiagrød med mango og jordbær
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 329
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments