Efterårstoast med figner, karamelisserede rødløg og brie

En rigtig efterårstoast

Prøv denne lune efterårstoast med figner, karamelisseerede rødløg og brie. Her kombinerer jeg brie, karamelliserede rødløg og søde, friske figner på en skive sprødt surdejbrød. Det er en simpel, men smagfuld toast, der fungerer både til frokost eller en hurtig middag.

Tip! Prøv også min opskrift på ristet brød med gedeostcreme og figner!

Efterårstoast med figner, karamelisserede rødløg og brie
Efterårstoast med figner, karamelisserede rødløg og brie

annonce: opskriften er udviklet i samarbejde med Whiteaway

Efterårstoast med figner, karamelisserede rødløg og brie

Efterårstoast med figner, karamelisserede rødløg og brie

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 person

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 2 skiver godt brød (fx surdejsbrød)
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. akaciehonninng
  • 2 spsk. balsamico glace
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 figen
  • 4 skiver brie
  • frisk timian

Sådan gør du

  • Start med at riste brødet på begge sider på en pande i lidt smør, så det bliver sprødt.
  • Skær rødløg i tynde ringe og sautér på en pande i lidt olivenolie eller smør. Tilsæt honning og balsamicoglace og lad det blive karamelliseret. Krydder med salt og peber.
  • Skær brie og figen i tynde skiver.
  • Kom de karamelisserede rødløg, brie og figen på den ene skive brød. Top med frisk timian og kom det andet stykke brød ovenpå.
  • Kom din toast i en paninimaskine og bag til du har en sprød, lækker toast.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i efterårstoast med figner, karamelliserede rødløg og brie

  • Brød: Et godt surdejsbrød kan altså bare noget! Jeg steger det i lidt smør på begge sider, så det bliver ekstra sprødt og knasende! Det kan selvfølgelig erstattes med andre typer brød eller rugbrød, hvis du er mere til det.
  • Karameliserede rødløg: Rødløgene er en vigtig del af denne opskrift. Når de bliver karamelliseret, med honning og balksamico, smager de helt fantastisk!
  • Figen: Figner er i sæson om efteråret, og de friske figner i denne toast tilfører en saftig sødme, som passer godt sammen med den cremede brie.
  • Brie: Den bløde og milde ost er perfekt til at smelte på toasten. Brie har en mild smag, som ikke overdøver de andre ingredienser. Er du ikke til brie kan andre slags ost selvfølgelig også bruges.
  • Frisk timian: Smager bare skønt! Andre friske krydderurter som fx rosmarin kan også bruges.

Sådan karamelliserer du rødløgene

Start med at skære rødløgene i tynde skiver og varm en pande op ved middel varme. Tilsæt en smule olie eller smør, og lad løgene stege stille og roligt. Når de begynder at blive bløde, tilsætter du akaciehonning og balsamico glace. Her er det vigtigt at skrue ned for varmen og lade løgene simre, indtil de er blevet bløde, let brune og glinsende. Et tip er at røre jævnligt, så de ikke brænder på.

Hvorfor efterårstoast med figner og brie er perfekt til efteråret

Figner har deres højsæson i efteråret, hvor de er fyldige, søde og saftige. Når de kombineres med timian og brie, får du en dejlig ret, der smager af hygge og efterår! Timian er også en klassisk efterårskrydderurt, der passer godt til de lidt tungere og cremede elementer som brie og karamelliserede løg.

Serveringsforslag og variationer

Denne efterårstoast kan sagtens stå alene, men du kan også servere den med en frisk grøn salat eller en skål suppe for at gøre måltidet lidt mere fyldigt. Hvis du er til variationer, kan du prøve at erstatte brie med gedeost for en kraftigere smag, eller du kan tilføje lidt prosciutto eller serrano for en saltet kontrast til fignerne.

Videoopskrift

Kan jeg erstatte brie med en anden ost?

Gedeost eller camembert er gode alternativer, hvis du vil prøve noget andet end brie.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 398
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments