Vandmelon salat
Vandmelon salat

Melonsalat med feta

Her får du min klassiske opskrift på en nem og lækker vandmelonsalat – en af mine favoritter, når det kommer til sommersalater. Salaten egner sig perfekt som tilbehør til både steak, fisk, kylling, gris eller falafler, hvis du er til det vegetariske.

Ved at kombinere den saftige vandmelon med cremet avocado, salt feta, sprød agurk og pebret rucola, får du en mættende og ikke mindst farverig salat, som de fleste gerne vil sætte tænderne i.

Variationer af salaten

En melonsalat som denne kan selvfølgelig varieres på mange måder. Du kan blande vandmelon med andre slags meloner som fx honningmelon eller cantaloupe melon, ligesom du kan skifte osten ud med fx mozzarella eller burrata. Derudover kan du, hvis du vil gøre salaten til en måltidssalat, tilføje couscous eller bulgur, for at gøre den mere mættende, og toppe den med salatmandler i stedet for cashewnødder.

TIP! mangler du inspiration til dressing, så læs videre længere nede!

Vandmelon salat

Vandmelonsalat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

 • ½ vandlemon
 • 75 g rucola
 • 2 avocadoer
 • ½ rødløg
 • ½ agurk
 • 70 g cashewnødder

Sådan gør du

 • Skær vandmelon og avocado i store i tern, og fordel i et fad sammen med rucola.
 • Skær rødløg i tynde både, og kom også det i fadet.
 • Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i fadet.
 • Afslut med at riste cashewnødder på panden og hak dem groft. Drys over salaten.
 • Nyd salaten som den er, eller top den med en simpel vinaigrette dressing, en balsamico glace eller grøn pesto. Se links øverst i indlægget.

Emmas tips til opskriften

 • Du kan sagtens skifte vandmelon ud med andre slags meloner som honningmelon eller cantaloupe melon. 
 • Prøv at bruge mozzarella eller burrata i stedet for fetaost. 
 • Skift cashew nødder ud med hjemmelavede saltmandler ristede græskarkerner eller pinjekerner. 
 • Top salaten med balsamico glace, vinaigrette dressing eller hjemmelavet grøn pesto. Du kan læse mere under opskriften. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Dressing til vandmelon salat

Denne salat med vandmelon kan nydes helt som den er, men du kan også vælge at lave en dressing dertil. Jeg nyder oftest salaten med en simpel balsamico glace, som kan købes i supermarkeder. Hvis du vil, kan du også lave den selv på balsamico eddike og vand. Se min opskrift på balsamico glace lige her.

En anden ide er at lave en simpel vinaigrette dressing på citron, honning, sennep og hvidvinseddike, eller er du vild med pesto, så kan du prøve min variation af opskriften: vandmelon salat med hjemmelavet grøn pesto. Ligemeget hvad du vælger, så forsikrer jeg dig om, at denne salat vil blive en af dine sommerfavoritter.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 342
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments