Bløde tacos

Efter en rundrejse i Mexico er jeg blevet meget klogere på, hvad ægte mexicanske tacos er. Jeg har altid troet, at mexicansk mad var de klassiske store mexicanske pandekager med alverdens fyld. Men, jeg er blevet klogere! I mexico spiser de små bløde majstortillas med simpelt fyld! De fylder dem med en hjemmelavet salsa, pico de gallo og så en eller anden form for kød. Oftest laver de en jucy omgang nakkekottelet som har stået hele dagen og trukket smag. Her tager jeg en lille genvej, og bruger flanksteak i stedet.

mexicanske tacos
Mexicanske tacos 2
mexicanske tacos

Mexicanske tacos

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

Salsa

  • ½ dåse hakkede tomater
  • 1 rødløg
  • 1 lime (saften herfra)
  • 1-2 chili (stegt eller grillet)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber

Pico de gallo

  • 500 g tomater
  • ½-1 rødløg
  • ½ lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håmdfuld frisk koriander
  • finthakket chili efter smag
  • salt

Derudover

  • små bløde majstortillas
  • 500 g flanksteak
  • 2 avocadoer
  • tortillachips
  • frisk koriander til servering

Sådan gør du

Salsa

  • Kom de friske chili på panden eller grillen ved høj varme, til skindet tager farve. Skær dem over på langs og skrab kernerne ud (medmindre du kan lide det meget spicy!).
  • Kom alle ingredienser i en minihakker eller blender og blend til du har den ønskede konsistens. Start med én chili og smag til, om du ønsker mere.
  • En ægte mexicansk salsa er ret lind i konsistensen. Ønsker du alligevel en tykkere konsistens, kan du dræne noget af væden fra de hakkede tomater inden du smider dem i minihakkeren.
  • Smag til med salt og peber.

Pico de gallo

  • Skær tomaterne i helt små tern og kom dem i en si. Drys med lidt groft salt, så noget af væden kan trækkes ud. Forbered resten af ingredienserne, imens tomaterne drypper af.
  • Hak rødløg, koriander og chili helt fint. Pres hvidløget.
  • Kom rødløg, koriander, hvidløg, tomat, chili og limesaft i en skål. Bland det godt sammen og smag til med salt og evt. mere limesaft.

Flanksteak

  • Er din flanksteak ikke marineret (vores var hvidløgsmarineret), kan du krydre den med taco spice mix inden du kommer den på panden.
  • Steg flanksteak på panden og skær den derefter ud i tynde skiver.
  • Pres frisk limesaft over kødet og krydder med salt og peber.

Sammensætning

  • Mas avocadoerne groft og krydder med salt og peber. Smag til med lidt lime.
  • Lun de bløde tacos i ovnen og fyld den derefter med salsa, pico de gallo og flanksteak. Top med frisk koriander og server med grov guacamole og tortillas.

Emmas tips til opskriften

  • En ægte mexicansk salsa er ret lind i konsistensen. Ønsker du alligevel en tykkere konsistens, kan du dræne noget af væden fra de hakkede tomater inden du smider dem i minihakkeren.
  • Er din flanksteak ikke marineret (vores var hvidløgsmarineret), kan du krydre den med taco spice mix inden du kommer den på panden. Du kan også lave din egen mexi krydderiblanding
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Hjemmelavet salsa

I Mexico var vi på madlavningskursus, og her lærte vi at lave en ægte mexicansk salsa! Den er lavet på grillet chili, tomat, koriander, hvidløg, lime og spidskommen. Konsistensen er noget mere lind, end de salsaer jeg har lavet tidligere, men det er the real deal og det er lækkert!

TIP! Er du vild med mexicansk mad, så hop ind og se alle mine mexicansk inspirerede opskrifter.

Mexicanske tacos 5
mexicanske tacos
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 327
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments