Pastasalat med grillet kylling og grønt

pastasalat med grillet kylling og grøntsager
pastasalat med grillet kylling og grøntsager

Lun pastasalat

Denne pastasalat med grillet kylling og grønt er en skøn måltidssalat som kan serveres på lune sommeraftener på terrassen. Derudover så er den også perfekt til frokost dagen efter eller i madpakken.

Du kan bruge de grøntsager du har – her har jeg brugt gulerod, peberfrugt og asparges, som jeg har smidt på grillen. Derudover bruger jeg friske tomater, rødløg og broccoli. Jeg blander pastasalaten med en simple olie-eddike dressing med balsamico for at binde det hele sammen.

Jeg serverer salaten med grillet kylling, men dette kan sagtens undlades hvis du ønsker en vegetarisk udgave. Andet kød som fx flankesteak kunne også være lækkert.

Er det ikke sæson til at grille, så prøv min opskrift på pastasalat med bagte grøntsager <<

TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til grillen, så se alle mine opskrifter på skøn grillmad og tilbehør lige her.

pastasalat med grillet kylling og grøntsager

Pastasalat med grillet kylling og grønt

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

Pastasalat

  • 400 g pasta
  • 5 gulerødder, i grove skiver
  • 2 peberfrugter, i grove stykker
  • 1 bundt asparges
  • 200 g cherry tomater
  • ½ broccoli, i buketter
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 2 spsk. tørret timian
  • salt og peber

Olie-eddike dressing

  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. sennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Kylling

  • 2-3 stk. kyllingebryst
  • salt og peber
  • evt. barbecuesauce eller grillkrydderi

Sådan gør du

Pastasalat

  • Kog pastaen og lad den køle af.
  • Snit gulerod, peberfrugt og asparges i grove stykker. Kom det i en skål eller pose og bland med olivenolie, salt, peber og timian.
  • Kom grøntsagerne på grillen og gril til det er færdig, men stadig har lidt bid. Gulerødderne skal have lidt længere tid sammenlignet med asparges og peberfrugt.
  • Skær tomater i halve og snit rødløg fint.
  • Pluk broccolien i buketter og blancher den.
  • Find et stort fad og fordel pasta, grillede grøntsager og friske grøntsager herpå. Drys med finthakket persille.

Olie-eddike dressing

  • Bland alle ingredienser og smag til med peber og hæld over pastasalaten.

Kylling

  • Krydder kyllingen som du vil – evt med grillkrydderi, salt og peber eller barbecuesauce.
  • Steg på grillen og skær i tynde skiver. Fordel ovenpå pastasalaten.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments