Vil du følge med? 👇
Kartoffelrøsti med stenbiderrogn
Røsti med kartoffel og kikærter
Mangler du inspiration til en indbydende forret, en skæg lille appetizer eller tapas-ide, så foreslår jeg, at du laver kartoffelrøsti med stenbiderrogn. Røsti er små ‘kartoffelkager’ der skal steges på panden. Jeg har tilsat kikærter til mine røsti, for at give dem lidt mere fylde og protein. Jeg topper dem med creme fraiche, radiser og dild.
De små lyserøde perler er i sæson fra februar og frem til slutningen af april, så det er med at nyde dem, når de er her – en rigtig forårsspise!
Prøv også: min opskrift på kartoffelrøsti med kikærter og lakserilette <<
Kartoffelrösti med stenbiderrogn
Antal: 8 stk.
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 bagekartoffel (ca. 300 g)
- 130 g kikærter (drænet vægt)
- 2 små rødløg (eller ét stort), finthakket
- 2 æg
- 4 spsk. hvedemel
- 1 håndfuld dild, finthakket
- salt og peber
Derudover
- 80 g stenbiderrogn
- spinatblade
- creme fraiche 38%
- radiser, fintskåret
- frisk dild
Sådan gør du
- Blend kikærterne til en cremet masse i en minihakker. Kom i en skål.
- Skræl kartofler og riv dem på et rivejern. Pres det værste vand fra og kom også dem i skålen sammen med rødløg, æg, hvedemel, dild, salt og peber. Rør det hele godt rundt.
- Form dine rösti og bag dem på panden ved middelvarme i olie. Lad dem blive godt gylden på den ene siden inden du vender dem. Jeg havde et par metalringe, som jeg bruger til madlavning, og derfor fik jeg den fine runde form. Du kan sagtes lave dem uden.
Anretning
- Anret dine rösti med spinat, creme fraiche, stenbiderrogn, radiser og dild.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere