Pulled portobello barbecue burger
Pulled portobello barbecue burger
Antal: 4 personer
Ingredienser
Pulled portobello
- 500 g portobellosvampe
- 1 løg, hakket
- 3 hvidløg, presset
- olivenolie
- 1,5 dl barbecue sauce
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. stødt chili (efter smag)
- salt og peber
Rød spidskålsslaw
- 1 rød spidskål, finthakket eller ½ rødkål
- 1 rødløg, finthakket
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 2 spsk. mayonnaise
- 3 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- salt og peber
Lynsyltede rødløg
- 1 stort rødløg, i tynde ringe
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Derudover
- burgerboller
- agurk
- hjertesalat
- frisk koriander
- lime
- sprøde ovnkartofler med timian
Sådan gør du
Pulled portobello
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær stokken af svampene, og placer hattene med bunden nedad på en bageplade med bagepapir.
- Skær stokkene i små stykker og kom dem i en skål. Stil dem til side.
- Bag hattene i ovnen i ca. 20 minutter og vend dem halvvejs. Dette gøres for, at noget af væsken trækkes ud af svampene (der er specielt meget væske i hattene, og ikke i stokkene).
- Lad dem nu køle lidt af og brug så to gafler til at rive svampene fra hinanden, så det bliver til 'pulled portobello' (se billede).
- Varm en pande op med olivenolie og sautér løg og hvidløg. Tilsæt så dine pulled svampe samt stokkene og lad dem stege med i lidt tid så de kan afgive lidt mere væske.
- Tilsæt så krydderier og lad det stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter barbecuesaucen.
- Lad det simre i 5-10 minutter. Rør undervejs og smag til med salt og peber.
Rød spidskålsslaw
- Hak rødløg og spidskål helt fint eller kom det i en minihakker og kør det igennem.
- Bland mayonnaise, creme fraiche, eddike, sennep og honning og rør det sammen med rødkål og rødløg. Smag til med salt og peber.
Lynsyltede rødløg
- Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.
Sammensætning
- Lun dine burgerboller og start med at smide salatblade i efterfulgt af rød spidskålsslaw, pulled portobello, agurk, rødløg og koriander. Pres evt. lidt lime udover, inden du sætter låget på.
- Nyd burgeren som den er, eller med sprøde ovnkartofler som tilbehør.
4 Comments
Pingback:
emmaolsen5
Uhh hvor spændende, håber de smager!
Trine
Virkelig god “veggieburger”. Masser af smag👊🏻Og en god opskrift på slaw, som kan bruges i andre sammenhænge!
emmaolsen5
Ej hvor er det skønt at høre!! Tak for din feedback:)