Vil du følge med? 👇
Vegetarburger med pulled portobello


Vegetarburger med svampe
Er du på udkig efter et alternativ til den klassiske burger med kød? Så prøv denne vegetarburger med pulled portobello. En farverig og skøn burger, som jeg er sikker på, at du vil elske!
Alternativet til kød er den lækre portobellosvamp, som skal bages og derefter rives (se billeder), som hvis det var klassisk pulled pork. Efterfølgende skal det på panden og trække masser af smag fra krydderier og barbecuesovs (her bruger jeg blot den billige fra Rema 1000). Det smager drøngodt, og så er en super god måde at spise mere vegetarisk og få flere kødfri dage ind i ens uge.
Som fyld i burgeren jeg lynsyltede rødløg, frisk salat, agurk, koriander, lime og en coleslaw lavet på rød spidskål.
Er du vild med pulled portobello, så prøv også min opskrift på tacos med pulled portobello.

Pulled portobello barbecue burger
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Pulled portobello
- 500 g portobellosvampe
- 1 løg, hakket
- 3 hvidløg, presset
- olivenolie
- 1,5 dl barbecue sauce
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. stødt chili (efter smag)
- salt og peber
Rød spidskålsslaw
- ½ rød spidskål (eller rødkål), finthakket
- 1 rødløg, finthakket
- 1 dl creme fraiche 18%
- 2 spsk. mayonnaise
- 3 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- salt og peber
Lynsyltede rødløg
- 1 stort rødløg, i tynde ringe
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. vand
- 1 spsk. sukker
- salt og peber
Derudover
- hjertesalat
- frisk koriander
- lime
- agurk
- brioche burger boller
Sådan gør du
Pulled portobello
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær stokken af svampene, og placer hattene med bunden nedad på en bageplade med bagepapir. Læg stokkene til side og bag hattene i ovnen i ca. 20 minutter og vend dem halvvejs. Dette gøres for, at noget af væsken trækkes ud af svampene (der er specielt meget væske i hattene, og ikke i stokkene).
- Lad dem nu køle lidt af og brug så to gafler til at rive svampene fra hinanden, så det bliver til 'pulled portobello'.
- Varm en pande op med olivenolie og sautér løg og hvidløg. Tilsæt så dine pulled svampe samt de finthakkede stokke og lad dem stege med i lidt tid så de kan afgive lidt mere væske.
- Tilsæt så krydderier og lad det stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter barbecuesauce.
- Lad det simre i 5-10 minutter. Rør undervejs og smag til med salt og peber.
Lynsyltede rødløg
- Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en frysepose. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i posen og gnid det hele godt sammen. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.
Rød spidskålsslaw
- Hak rødløg og rødkål helt fint eller kom det i en minihakker. Bland mayonnaise, creme fraiche, eddike, sennep og honning og rør det sammen med rødkål og rødløg. Smag til med salt og peber.
Sammensætning
- Kom salat i buden af din burger efterfulgt af rød spidskålsslaw, pulled portobelle, agurk, lynsyltede rødløg og koriander.

