Pulled portobello barbecue burger
Pulled portobello barbecue burger

Vegetarburger med svampe

Er du på udkig efter et alternativ til den klassiske burger med kød? Så prøv denne vegetarburger med pulled portobello. En farverig og skøn burger, som jeg er sikker på, at du vil elske!

Alternativet til kød er den lækre portobellosvamp, som skal bages og derefter rives (se billeder), som hvis det var klassisk pulled pork. Efterfølgende skal det på panden og trække masser af smag fra krydderier og barbecuesovs (her bruger jeg blot den billige fra Rema 1000). Det smager drøngodt, og så er en super god måde at spise mere vegetarisk og få flere kødfri dage ind i ens uge.

Som fyld i burgeren jeg lynsyltede rødløg, frisk salat, agurk, koriander, lime og en coleslaw lavet på rød spidskål.

Er du vild med pulled portobello, så prøv også min opskrift på tacos med pulled portobello.

Pulled portobello barbecue burger

Pulled portobello barbecue burger

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 45 minutter
Ovntid 20 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter

Det skal du bruge

Pulled portobello

  • 500 g portobellosvampe
  • 1 løg, hakket
  • 3 hvidløg, presset
  • olivenolie
  • 1,5 dl barbecue sauce
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. stødt chili (efter smag)
  • salt og peber

Rød spidskålsslaw

  • ½ rød spidskål (eller rødkål), finthakket
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og peber

Lynsyltede rødløg

  • 1 stort rødløg, i tynde ringe
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Derudover

  • hjertesalat
  • frisk koriander
  • lime
  • agurk
  • brioche burger boller
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

Pulled portobello

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær stokken af svampene, og placer hattene med bunden nedad på en bageplade med bagepapir. Læg stokkene til side og bag hattene i ovnen i ca. 20 minutter og vend dem halvvejs. Dette gøres for, at noget af væsken trækkes ud af svampene (der er specielt meget væske i hattene, og ikke i stokkene).
  • Lad dem nu køle lidt af og brug så to gafler til at rive svampene fra hinanden, så det bliver til 'pulled portobello'.
  • Varm en pande op med olivenolie og sautér løg og hvidløg. Tilsæt så dine pulled svampe samt de finthakkede stokke og lad dem stege med i lidt tid så de kan afgive lidt mere væske.
  • Tilsæt så krydderier og lad det stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter barbecuesauce.
  • Lad det simre i 5-10 minutter. Rør undervejs og smag til med salt og peber.

Lynsyltede rødløg

  • Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en frysepose. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i posen og gnid det hele godt sammen. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.

Rød spidskålsslaw

  • Hak rødløg og rødkål helt fint eller kom det i en minihakker. Bland mayonnaise, creme fraiche, eddike, sennep og honning og rør det sammen med rødkål og rødløg. Smag til med salt og peber.

Sammensætning

  • Kom salat i buden af din burger efterfulgt af rød spidskålsslaw, pulled portobelle, agurk, lynsyltede rødløg og koriander.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Pulled portobello barbecue burger
Vegetarburger med pulled portobello 5
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 321
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments