Frokost & aftensmad

Pulled portobello barbecue burger

Udskriv
5 fra 1 stemme

Pulled portobello barbecue burger

Forb. tid45 min
Ovntid20 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Pulled portobello

  • 500 g portobellosvampe
  • 1 løg, hakket
  • 3 hvidløg, presset
  • olivenolie
  • 1,5 dl barbecue sauce
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. stødt chili (efter smag)
  • salt og peber

Rød spidskålsslaw

  • 1/2 rød spidskål (eller rødkål), finthakket
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og peber

Lynsyltede rødløg

  • 1 stort rødløg, i tynde ringe
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Derudover

  • hjertesalat
  • frisk koriander
  • lime
  • agurk
  • brioche burger boller

Sådan gør du

Pulled portobello

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær stokken af svampene, og placer hattene med bunden nedad på en bageplade med bagepapir. Læg stokkene til side og bag hattene i ovnen i ca. 20 minutter og vend dem halvvejs. Dette gøres for, at noget af væsken trækkes ud af svampene (der er specielt meget væske i hattene, og ikke i stokkene).
  • Lad dem nu køle lidt af og brug så to gafler til at rive svampene fra hinanden, så det bliver til 'pulled portobello'.
  • Varm en pande op med olivenolie og sautér løg og hvidløg. Tilsæt så dine pulled svampe samt de finthakkede stokke og lad dem stege med i lidt tid så de kan afgive lidt mere væske.
  • Tilsæt så krydderier og lad det stege nogle minutter, hvorefter du tilsætter barbecuesauce.
  • Lad det simre i 5-10 minutter. Rør undervejs og smag til med salt og peber.

Lynsyltede rødløg

  • Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en frysepose. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i posen og gnid det hele godt sammen. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.

Rød spidskålsslaw

  • Hak rødløg og rødkål helt fint eller kom det i en minihakker. Bland mayonnaise, creme fraiche, eddike, sennep og honning og rør det sammen med rødkål og rødløg. Smag til med salt og peber.

Sammensætning

  • Kom salat i buden af din burger efterfulgt af rød spidskålsslaw, pulled portobelle, agurk, lynsyltede rødløg og koriander.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering