Vil du følge med? 👇
Egg Benedict med avocado og spinat
ANNONCE: INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED BUTCHERY
En sundere egg benedict
Her får du en nyfortolkning af af den klassiske Egg Benedict med avocado og spinat. Jeg serverer den ovenpå sprødt surdejsbrød, som kort er ristet på panden i lidt smør. Derefter fylder jeg den med frisk spinat og most avocado. Jeg porchere et æg, og placerer det ovenpå, efterfulgt af lidt friskreven parmesanost, hollandaisesauce og friskkværnet peber.
Saucen er færdiglavet og fra Butchery, hvilket gør det hele lidt nemmere. Den smager alle tiders og kan købes i mange dagligvarebutikker som Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Meny.
Egg Benedict kan nydes til morgenmad, brunch eller som en frokost. Ønsker du mere fylde, kan du prøve at tilføje lidt sprød serranoskinke til din Egg Benedict.
Egg Benedict med avocado og spinat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Pocheret æg
- 1 æg
- 1 l vand
- 3 spsk. eddike
Egg Benedict
- 1 skive surdejsbrød
- lidt smør til stegning
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1 avocado
- 1 lille håndfuld frisk parmesanost
- 1 pose hollandaisesauce (*reklamelink se i opskriftsnoter)
- flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Pocheret æg
- Kom vand og eddike i en gryde og lad det koge op kort. Skru derefter ned, så det er lige under kogepunktet.
- Slå ægget ud i en lille skål.
- Bring vandet i bevægelse med en ske (i samme retning), så det cirkulerer rundt i en cirkel.
- Hæld forsigtigt ægget i gryden og brug en hulske eller en almindelig ske til at samle hviden rundt om blommen.
- Lad ægget småkoge i 3-4 minutter til hviden er helt stivnet og blommen er flydende.
- Tag ægget op af vandet og kom det i en skål med koldt vand, så det ikke fortsætter med at koge og dermed får for meget.
- Dup ægget tørt med køkkenrulle og så er det klar til servering!
Egg Benedict
- Rist brødet på begge sider på en pande i lidt smør.
- Fordel spinat og most avocado på brødet.
- Placer forsigtigt ægget oven på brødet.
- Varm saucen op i en gryde og hæld den over brødet.
- Smuldr frisreven parmesan ovenpå og krydder med friskværnet peber og flagesalt.
Emmas tips til opskriften
- Den lækre hollandaisesauce er fra Butchery og kan fås i diverse dagligvarebutikker som Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Meny.