Egg Benedict med avocado og spinat

ANNONCE: INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED BUTCHERY

En sundere egg benedict

Her får du en nyfortolkning af af den klassiske Egg Benedict med avocado og spinat. Jeg serverer den ovenpå sprødt surdejsbrød, som kort er ristet på panden i lidt smør. Derefter fylder jeg den med frisk spinat og most avocado. Jeg porchere et æg, og placerer det ovenpå, efterfulgt af lidt friskreven parmesanost, hollandaisesauce og friskkværnet peber.

Saucen er færdiglavet og fra Butchery, hvilket gør det hele lidt nemmere. Den smager alle tiders og kan købes i mange dagligvarebutikker som Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Meny.

Egg Benedict kan nydes til morgenmad, brunch eller som en frokost. Ønsker du mere fylde, kan du prøve at tilføje lidt sprød serranoskinke til din Egg Benedict.

Egg Benedict med avocado og spinat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 1 person

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

Pocheret æg

  • 1 æg
  • 1 l vand
  • 3 spsk. eddike

Egg Benedict

  • 1 skive surdejsbrød
  • lidt smør til stegning
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 avocado
  • 1 lille håndfuld frisk parmesanost
  • 1 pose hollandaisesauce (*reklamelink se i opskriftsnoter)
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Pocheret æg

  • Kom vand og eddike i en gryde og lad det koge op kort. Skru derefter ned, så det er lige under kogepunktet.
  • Slå ægget ud i en lille skål.
  • Bring vandet i bevægelse med en ske (i samme retning), så det cirkulerer rundt i en cirkel.
  • Hæld forsigtigt ægget i gryden og brug en hulske eller en almindelig ske til at samle hviden rundt om blommen.
  • Lad ægget småkoge i 3-4 minutter til hviden er helt stivnet og blommen er flydende.
  • Tag ægget op af vandet og kom det i en skål med koldt vand, så det ikke fortsætter med at koge og dermed får for meget.
  • Dup ægget tørt med køkkenrulle og så er det klar til servering!

Egg Benedict

  • Rist brødet på begge sider på en pande i lidt smør.
  • Fordel spinat og most avocado på brødet.
  • Placer forsigtigt ægget oven på brødet.
  • Varm saucen op i en gryde og hæld den over brødet.
  • Smuldr frisreven parmesan ovenpå og krydder med friskværnet peber og flagesalt.

Emmas tips til opskriften

  • Den lækre hollandaisesauce er fra Butchery og kan fås i diverse dagligvarebutikker som Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Meny.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 421
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments