Affogato – den perfekte kombination af kaffe og is

Hvis du elsker både kaffe og is, så vil affogato helt sikkert være noget for dig! Denne italienske dessert er simpel, men utrolig lækker, og den kræver kun to ingredienser: kaffe og is. Det er en fantastisk måde at afslutte et måltid på, og den er så nem at lave! Her får du min guide til at lave den perfekte affogato.

affogato
affogato

Annonce: indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway.

affogato

Affogato

Vær den første til at bedømme!
Antal: 2 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Det skal du bruge

  • 4 kugler vaniljeis
  • 1 dl friskbrygget espresso

Sådan gør du

  • Lav 4 kugler vaniljeis og kom dem i 2 glas.
  • Hæld varm espresso over isen og server med det samme.
  • Pynt evt. med iskiks.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Videoopskrift Affogato

Her kan du se, hvor nemt det er at lave en affogato. Jeg bruger min Delonghi Eletta Explore til at brygge kaffen, som faktisk kan lave lidt af det hele! Hvad end du skal have en varm espresso (som til denne lækre is-dessert), eller en Cold Brew, så får du det med meget få tryk.

Smid 2 kugler vaniljeis i en kop og sæt den derefter koppen ind under din kaffemaskine og hæld kaffen over din is.

Valg af ingredienser i affogato

Kaffe: Kaffen er selvfølgelig vigtig, når du skal lave en lækker affogato! Valg af kaffe er liidt af en jungle, men jeg foretrækker at bruge en stærk espresso, da den intense smag virkelig kommer til sin ret sammen med isen. Har du ikke en espressomaskine, kan du også bruge en en almindelig sort kaffe.

Is: Vaniljeis er det klassiske valg til affogato, men du kan selvfølgelig også vælge andre smagsvarianter som fx. saltkaramel eller hasselnød. Det vigtigste er, at isen er af god kvalitet og har en dejlig, fyldig smag.

Opskriftens oprindelse

Affogato stammer fra Italien, og navnet betyder bogstaveligt talt “druknet” på italiensk, hvilket henviser til, hvordan isen bliver druknet i den varme kaffe.

Tips til en perfekt affogato

Du kan du prøve at køle dine glas, før du laver affogatoen – det hjælper med at holde isen kold lidt længere. Ønsker du et twist, kan du hælde et skvæt amaretto eller Baileys i.

Tilbehør til affogato

Affogato kan sagtens nydes alene, men hvis du vil gøre endnu bedre, kan du servere den med nogle lækre småkager eller biscotti, som jeg har gjort her.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 342
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments