Grillspyd med kylling og nye kartofler

Grillspyd med nye kartofler
Grillspyd med nye kartofler

Nemme grillspyd

Det er sæson for nye kartofler, og derfor får du her opskriften på de lækreste grillspyd med kylling og nye kartofler. De er vendt i en marinade af forskellige krydderurter, olivenolie, hvidløg og citron. Jeg har brugt frisk basilikum, purløg og persille, men brug dem du har!

Derudover fylder jeg dem med blommetomater, rødløg, brune champignon og squash, men husk, at grillspyd kan varieres på mange forskellige måder, så brug endelig de grøntsager du har i køleskabet. Aubergine og peberfrugt kunne også være lækkert at tilføje og ønsker du en vegetarisk udgave uden kylling, så prøv min opskrift på grillspyd med halloumi.

Husk, at hvis du bruger træspyd, så skal du starte med at sætte dine spyd i blød i vand i ca. to timer inden du skal bruge dem. Så undgår du at de brænder på, på grillen.

TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til grillen, så se alle mine opskrifter på skøn grillmad og tilbehør lige her.

Grillspyd med nye kartofler

Grillspyd med kylling og nye kartofler

Vær den første til at bedømme!
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter

Det skal du bruge

Grillspyd

  • 400 g kylling, i store tern
  • 12 blommetomater
  • 2 store rødløg, i store både
  • 1 squash, i store tern
  • 12 stk. brune champignon
  • 12 stk. nye kartofler, kogte

Krydderurte-marinade

  • 3 håndfulde friske krydderurter (fx persille, basilikum, purløg, timian)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½ citron, saften herfra
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • OBS: Bruger du træspyd, skal du starte med at sætte dine spyd i blød i vand i ca. to timer inden du skal bruge dem. Så undgår du at de brænder på i ovnen.

Krydderurte-mariande

  • Hak krydderurterne fint og kom dem i en skål. Pil og pres hvidløgene og kom også dem i skålen sammen med saften fra citron, olie, salt og peber. Rør rundt.

Grillspyd

  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  • Skær alle grøntsager og kylling i passende størrelser til dine spyd og kom kylling i én skål og grøntsager i en anden. Fordel marinaden i begge skåle og bland det godt sammen.
  • Fordel skiftevis kartofler, grøntsager og kylling på dine spyd og læg dem derefter på grillen.
  • Grill dine spyd i 15 minutter eller til kyllingen er gennemstegt. Husk at vende dem undervejs!
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 326
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments