Vil du følge med? 👇
Grillspyd med kylling og nye kartofler
Nemme grillspyd
Det er sæson for nye kartofler, og derfor får du her opskriften på de lækreste grillspyd med kylling og nye kartofler. De er vendt i en marinade af forskellige krydderurter, olivenolie, hvidløg og citron. Jeg har brugt frisk basilikum, purløg og persille, men brug dem du har!
Derudover fylder jeg dem med blommetomater, rødløg, brune champignon og squash, men husk, at grillspyd kan varieres på mange forskellige måder, så brug endelig de grøntsager du har i køleskabet. Aubergine og peberfrugt kunne også være lækkert at tilføje og ønsker du en vegetarisk udgave uden kylling, så prøv min opskrift på grillspyd med halloumi.
Husk, at hvis du bruger træspyd, så skal du starte med at sætte dine spyd i blød i vand i ca. to timer inden du skal bruge dem. Så undgår du at de brænder på, på grillen.
TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til grillen, så se alle mine opskrifter på skøn grillmad og tilbehør lige her.
Grillspyd med kylling og nye kartofler
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Grillspyd
- 400 g kylling, i store tern
- 12 blommetomater
- 2 store rødløg, i store både
- 1 squash, i store tern
- 12 stk. brune champignon
- 12 stk. nye kartofler, kogte
Krydderurte-marinade
- 3 håndfulde friske krydderurter (fx persille, basilikum, purløg, timian)
- 2 fed hvidløg, presset
- ½ citron, saften herfra
- 6 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- OBS: Bruger du træspyd, skal du starte med at sætte dine spyd i blød i vand i ca. to timer inden du skal bruge dem. Så undgår du at de brænder på i ovnen.
Krydderurte-mariande
- Hak krydderurterne fint og kom dem i en skål. Pil og pres hvidløgene og kom også dem i skålen sammen med saften fra citron, olie, salt og peber. Rør rundt.
Grillspyd
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Skær alle grøntsager og kylling i passende størrelser til dine spyd og kom kylling i én skål og grøntsager i en anden. Fordel marinaden i begge skåle og bland det godt sammen.
- Fordel skiftevis kartofler, grøntsager og kylling på dine spyd og læg dem derefter på grillen.
- Grill dine spyd i 15 minutter eller til kyllingen er gennemstegt. Husk at vende dem undervejs!