Pirogger med feta, spinat og champignon

Pirogger med feta, spinat og champignon
Pirogger med feta, spinat og champignon

Pirogger til madpakken

Pirogger med feta, spinat og champignon passer perfekt til børnenes madpakke, eller til din frokost. De kunne også lækre at have en på en picnictur!

Du kan altid variere fyldet – i denne omgang har brugt champignon, løg, hvidløg, rød peber, spinat, tomat og feta. Det er en god måde, at få sneget en masse grøntsager ind i bagværk på. Derudover krydrer jeg dem med spidskommen og paprika!

Pirogger med feta, spinat og champignon

Pirogger med feta, spinat og champignon

4,50 fra 2 bedømmelser
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 1 time 32 minutter

Det skal du bruge

Dej

  • 4 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 spsk. olie
  • 200 g rugmel
  • 400-450 g hvedemel

Fyld

  • 2 rødløg (eller 1 stort), finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 tomater, i små tern
  • 150 g brune champignon, finthakket
  • 100 g frisk spinat
  • 1 rød peber, finthakket
  • 150 g feta, smuldret groft
  • 2 spsk. olie
  • 3 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. hørfrø
  • Salt og peber

Sådan gør du

Dej

  • Start med at lune mælken og rør gæren ud deri.
  • Tilsæt sukker, salt og olie og rør igen.
  • Tilsæt rugmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine, rør da i 5 minutter ved mellem hastighed og tilsæt mel til dejen slipper siderne men stadig hænger fast i bunden.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Fyld

  • Sauter finthakket løg, hvidløg, champignon, spidskommen, paprika og salt og peber til det er klar i farven.
  • Tilsæt finthakket tomat og spinat, og lad det blive over varmen til spinaten er faldet sammen. Tilsæt til sidst feta.
  • Lav ca. 12 klumper dej og rul dem til boller. Brug derefter en kagerulle eller hænderne til at trykke dem til flade cirkler. Fordel én skefuld fyld på de 12 pirogger. Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen, hvorefter den anden halvdelen foldes henover, og kanterne trykkes sammen med en gaffel.
  • Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og hørfrø.
  • Bag piroggerne i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader alm. ovn.
Kunne du lide opskriften?
4,50 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Pirogger med feta, spinat og champignon
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 304
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments