Bagværk

Spinatsnurrer med cheddar og persille

Hvad siger i til spinatsnurrer med cremet fyld af cheddarost, hvidløgssmør og persille? Jeg takker ja – 2 stk. er allerede forsvundet fra køkkenbordet (vel og mærke ned i min mave), og jeg har i sinde, at servere dem som tilbehør til aftensmaden i dag. Er du ikke i dit livs “snurrer-form”, så kan de også laves som normale pizzasnegle. Dejen er den samme, som jeg bruger når jeg laver mine spinatboller, så sidder du ikke inde med cheddar og persille, så kunne en normal spinatbolle med smør jo også være en ide 😉 Teknikken jeg bruger til at sno mine snurrer finder du via linket her! Det var dagens input herfra, god dag til jer alle!

Spinatsnurrer med cheddar og persille

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 5 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 200 g frossen spinat (jeg bugte hakket i kugler)
  • 3 dl kogende vand
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl blandede kerner (fx. solsikke, hampefrø, chia, hørfrø)
  • 200 g manitoba hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • kerner til drys

Fyld

  • 150 g smør
  • 100 g rød cheddarost, revet
  • 1 håndfuld frisk persille, hakket
  • 3 fed hvidløg, presset

Sådan gør du

Dej

  • Tag spinaten ud af fryseren lidt tid inden, at du skal bruge den.
    Find så en skål (eller din røremaskine) og overhæld den frosne spinat med det kogende vand så spinaten kan tø helt op.
  • Tilsæt gær og rør det godt sammen.
  • Tilsæt også olie, sukker, salt og kerner og rør rundt igen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst (måske du skal bruge lidt mere mel). Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke du har en røremaskine, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hæve lunt i skålen tildækket i en time.

Fyld

  • Bland smør, ost, hvidløg og persille i en skål. Smørret skal være blødt, men ikke for blødt, for så vil det nemmere løbe ud af dine snurrer i ovnen! Brug en gaffel til at mase det hele sammen.

Sammensætning

  • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 30 cm.) på et meldrysset bord. Fordel fyldet på hele dejen.
  • Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel over så dejen ligger i tre lag. Rul et par gange eller tre med kagerullen så den flades lidt ud.
  • Skær dejen i strimler af ca. 4-5 cm og skær derefter en linje igennem den enkelte strimmel uden at skære helt igennem. Der skal være "to ben" med ca. 1,5 cm. dej der gør at dejen stadig hænger sammen (se en video med teknikken jeg bruger øverst).
  • Sno dine snurrer og form dem derefter til snegle.
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Pensel med et sammenpisket æg (tilsæt evt. lidt vand så den bliver lidt tyndere) og drys med kerner. Bag snurrerne i ovnen i 18-20 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Hold øje, ingen ovne er ens. De er færdige når de er gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
  • Lad dem køle af på en rist.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering