Spinatsnurrer med cheddar

Bløde snurrer med spinat

Spinatsnurer med cheddar er et svampet og lækkert stykke madbrød, der minder lidt om en pizzasnegl.

Er du ikke i dit livs “snurrer-form”, så kan de også laves som normale pizzasnegle. Dejen er den samme, som jeg bruger når jeg laver mine spinatboller, så sidder du ikke inde med cheddar og persille, så kunne en normal spinatbolle med smør jo også være en ide 😉 Teknikken jeg bruger til at sno mine snurrer finder du via linket her! Det var dagens input herfra, god dag til jer alle!

spinat
Spinatsnurrer med cheddar 2

Spinatsnurrer med cheddar og persille

5 fra 2 bedømmelser
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter

Det skal du bruge

Dej

  • 200 g frossen spinat (jeg bugte hakket i kugler)
  • 3 dl kogende vand
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl blandede kerner (fx. solsikke, hampefrø, chia, hørfrø)
  • 200 g manitoba hvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • kerner til drys

Fyld

  • 150 g smør
  • 100 g rød cheddarost, revet
  • 1 håndfuld frisk persille, hakket
  • 3 fed hvidløg, presset

Sådan gør du

Dej

  • Tag spinaten ud af fryseren lidt tid inden, at du skal bruge den.
    Find så en skål (eller din røremaskine) og overhæld den frosne spinat med det kogende vand så spinaten kan tø helt op.
  • Tilsæt gær og rør det godt sammen.
  • Tilsæt også olie, sukker, salt og kerner og rør rundt igen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst (måske du skal bruge lidt mere mel). Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke du har en røremaskine, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hæve lunt i skålen tildækket i en time.

Fyld

  • Bland smør, ost, hvidløg og persille i en skål. Smørret skal være blødt, men ikke for blødt, for så vil det nemmere løbe ud af dine snurrer i ovnen! Brug en gaffel til at mase det hele sammen.

Sammensætning

  • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 30 cm.) på et meldrysset bord. Fordel fyldet på hele dejen.
  • Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel over så dejen ligger i tre lag. Rul et par gange eller tre med kagerullen så den flades lidt ud.
  • Skær dejen i strimler af ca. 4-5 cm og skær derefter en linje igennem den enkelte strimmel uden at skære helt igennem. Der skal være "to ben" med ca. 1,5 cm. dej der gør at dejen stadig hænger sammen (se en video med teknikken jeg bruger øverst).
  • Sno dine snurrer og form dem derefter til snegle.
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Pensel med et sammenpisket æg (tilsæt evt. lidt vand så den bliver lidt tyndere) og drys med kerner. Bag snurrerne i ovnen i 18-20 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Hold øje, ingen ovne er ens. De er færdige når de er gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
  • Lad dem køle af på en rist.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments