Rødbedesalat med feta

Salat med rødbede

Prøv denne opskrift på rødbedesalat med feta – en rigtig vintersalat, som jeg elsker at serverer som tilbehør til diverse retter, når det er efterår og vinter.

Rødbederne i salaten er bagt i ovnen i små 20 minutter, så de stadig har lidt bid. Rødbederne bliver lidt søde i smagen, når de bliver bagt, og derefter passer de perfekt sammen med den saltede feta. Udover rødbeder og feta, så gemmer salaten også på rødløg, spinat, rucola og sprøde ristede hasselnødder. Jeg overhælder salaten med en simpel sennepsdressing, som giver en perfekt syrlighed til denne rødbede salat.

rødbedesalat
rødbedesalat

Rødbedesalat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
bagetid rødbeder 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

  • 500 g rødbeder
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 100 g salat (fx frisk rucola og spinat)
  • 1 lille rødløg
  • 100 g feta
  • 40 g hasselnødder

Sennepdressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike (eller æblecidereddike )
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • ½ citron (saften herfra)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og skær dem i grove skiver.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og overhæld med lidt olivenolie. Krydder med friskkværnet salt og peber.
  • Bag rødbederne i ovnen ved 175° varmluft i ca. 15-20 minutter. Rødbeden skal være mør, men stadig have lidt bid. Lad rødbederne køle lidt af og forbered nu resten af salaten.
  • Hak rødløget fint.
  • Rist hasselnødderne på panden og hak dem derefter groft.
  • Fordel salat (her: rucola og spinat) på et stort fad sammen med de bagte rødbedestykker og rødløg.
  • Smuldr fetaen over salaten og drys med de ristede hasselnødder.

Sennepdressing

  • Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citronsaft i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Du kan også ryste dressingen sammen i et lille glas/beholder med låg.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citronsaft hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
  • Overhæld salaten med dressingen og drys evt. med lidt ekstra flagesalt og friskkværnet peber.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Rødbede salat med bagt rødbede

I denne opskrift på den bedste rødbedesalat, bager jeg rødbederne i ovnen, hvilket får en dyb og sød smag frem i rødbederne. Du kan også koge rødbederne, men så får de ikke den fine gyldne og sprøde overflade som de gør, hvis du bager dem. Du kan også bruge rå rødbede – så skal du bare rive dem helt fint på et mandolinjern eller på et rivejern. Hvid du gør dette, bliver salaten mere sprød og rå.

rødbedesalat
rødbedesalat

TIP! Er du vild med salater, så se hop ind og find masser af inspiration til din næste salat lige her <<

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 328
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments