Bløde spinatboller

Friskbagte boller med smør er altså noget af det bedste jeg ved! Her får du min opskrift på de bedste spinatboller, hvis jeg altså selv skal sige det;) De er bløde og saftige, og så har de de fineste grønne farve.

Nyd dem til morgenmad, frokost eller i madpakken. Det er fyldt med kerner, så de har også noget bid. Du kan bare bruge de kerner du har i skuffen.

Lad dig ikke skræmme af spinaten, det er ikke noget man kan smage. Det gør dem blot lidt sundere!

Prøv også: min opskrift på krydrede æbleboller.

De bedste spinatboller
De bedste spinatboller 2

Spinatboller

Vær den første til at bedømme!
Antal: 12 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter

Det skal du bruge

  • 200 g frossen spinat (jeg brugte det i kugler)
  • 3 dl kogende vand
  • 30 g gær
  • 60 ml neutral olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl. blandede kerner (fx. hampefrø, solsikkefrø, chiafrø, hørfrø)
  • 200 g Manitoba Hvedemel (eller fuldkornshvedemel/grahamshvedemel)
  • 400 g Hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • blandede kerner til pynt
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Find en skål (eller røremaskine) og overhæld den frosne spinat med det kogende vand så spinaten kan tø op.
  • Tilsæt gær og rør det godt sammen.
  • Tilsæt også olie, sukker, salt og kerner og rør rundt igen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
  • Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
  • Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med blandede kerner. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter. Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
De bedste spinatboller
De bedste spinatboller
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 312
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments