Vil du følge med? 👇
Cremet pasta med grillet grønt og hvidvinssauce
Pasta med grillede grøntsager
Cremet pasta med grillet grønt og hvidvinssauce. Grillede grøntsager smager altså bare fantastisk! Her har jeg smidt dem i en pastaret, der bindes sammen af en cremet hvidvinssauce kogt op på hvidvin, citron og fløde. Inden grøntsagerne kommer på grillen, pensler jeg dem med en god citronolie.
Jeg bruger de grøntsager jeg har i køleskabet – her har jeg brugt aubergine, squash, peberfrugt, rødløg og blommetomater. Som prikken over i’et topper jeg selvfølgelig retten med frisk parmesanost og basilikum.
Er du på udkig efter flere pastaretter, så finder du mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad og frokost på min blog.
TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til grillen, så se alle mine opskrifter på skøn grillmad og tilbehør lige her.
Pasta med grillet grønt
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 stort rødløg, skåret i grove stykker
- 3 hele hvidløg
- ½ squash, skåret i grove stykker
- ½ aubergine, skåret i grove stykket
- 1,5 peberfrugt, skåret i grove stykker
- 300 g blommetomater på stilk
- en god olie
- evt. chiliflager
- 400 g frisk pasta
- 2 dl hvidvin
- 2,5 dl madlavningsfløde
- ½ citron, saften herfra
- salt og peber
- frisk parmesan
- frisk basilikum
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Pensel alle groftskårede grøntsager med en god olie og krydder med salt, peber og evt. lidt chiliflager. Tænd din grill og lad grøntsagerne få fine grillstriber.
- Kog halvdelen af hvidvinen væk i en gryde og tilsæt så fløde og citron. Lad det koge op imens du pisker og krydder derefter med salt og peber.
- Find en stor gryde eller et fad og kom pastaen heri. Hæld saucen over og rør det godt sammen. Afslut med at hælde de grillede grøntsager i og top med frisk basilikum og parmesanost. Husk at hakke de grillede hvidløg fint, inden du blander dem i retten.