Frokost & aftensmad

Cremet pasta med grillet grønt og hvidvinssauce

Vi har fået grill, og jeg kan love jer for, at den bliver brugt flittigt;) I går stod den på en cremet pastaret med grillede grøntsager og hvidvinssauce. Vi penslede aubergine, squash, peberfrugt, rødløg og blommetomater i en god citronolie og smed det på grillen. Ved siden af kogte vi en sauce sammen af hvidvin, fløde og citronsaft. Til sidst vendte vi det hele rundt og toppede retten med frisk basilikum og parmesan. MUMS! Prøv det!

Cremet pasta med grillet grønt og hvidvinssauce

Forb. tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort rødløg, skåret i grove stykker
  • 3 hele hvidløg
  • ½ squash, skåret i grove stykker
  • ½ aubergine, skåret i grove stykket
  • 1,5 peberfrugt, skåret i grove stykker
  • 300 g blommetomater på stilk
  • en god olie
  • evt. chiliflager
  • 400 g frisk pasta
  • 2 dl hvidvin
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber
  • frisk parmesan
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Pensel alle groftskårede grøntsager med en god olie og krydder med salt, peber og evt. lidt chiliflager. Tænd din grill og lad grøntsagerne få fine grillstriber.
  • Kog halvdelen af hvidvinen væk i en gryde og tilsæt så fløde og citron. Lad det koge op imens du pisker og krydder derefter med salt og peber.
  • Find en stor gryde eller et fad og kom pastaen heri. Hæld saucen over og rør det godt sammen. Afslut med at hælde de grillede grøntsager i og top med frisk basilikum og parmesanost.
    Huak at hakke de grillede hvisløg fint, inden du blander dem i retten.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering