Cremet pasta med grillet grønt og hvidvinssauce

Pasta med grillede grøntsager

Cremet pasta med grillet grønt og hvidvinssauce. Grillede grøntsager smager altså bare fantastisk! Her har jeg smidt dem i en pastaret, der bindes sammen af en cremet hvidvinssauce kogt op på hvidvin, citron og fløde. Inden grøntsagerne kommer på grillen, pensler jeg dem med en god citronolie.

Jeg bruger de grøntsager jeg har i køleskabet – her har jeg brugt aubergine, squash, peberfrugt, rødløg og blommetomater. Som prikken over i’et topper jeg selvfølgelig retten med frisk parmesanost og basilikum.

Smagfuld pastaret med grillede grøntsager

Er du på udkig efter flere pastaretter, så finder du mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad og frokost på min blog.

TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til grillen, så se alle mine opskrifter på skøn grillmad og tilbehør lige her.

Cremet pasta med grillet grønt og hvidvinssauce 8

Pasta med grillet grønt

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 1 stort rødløg, skåret i grove stykker
  • 3 hele hvidløg
  • ½ squash, skåret i grove stykker
  • ½ aubergine, skåret i grove stykket
  • 1,5 peberfrugt, skåret i grove stykker
  • 300 g blommetomater på stilk
  • en god olie
  • evt. chiliflager
  • 400 g frisk pasta
  • 2 dl hvidvin
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber
  • frisk parmesan
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  • Pensel alle groftskårede grøntsager med en god olie og krydder med salt, peber og evt. lidt chiliflager. Tænd din grill og lad grøntsagerne få fine grillstriber.
  • Kog halvdelen af hvidvinen væk i en gryde og tilsæt så fløde og citron. Lad det koge op imens du pisker og krydder derefter med salt og peber.
  • Find en stor gryde eller et fad og kom pastaen heri. Hæld saucen over og rør det godt sammen. Afslut med at hælde de grillede grøntsager i og top med frisk basilikum og parmesanost.
    Husk at hakke de grillede hvidløg fint, inden du blander dem i retten.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 302
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments