Frokost & aftensmad

Cremet orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter

Det ligner en risotto, meeeeen det er det faktisk ikke – nu skal du høre! Frokosten i dag bestod nemlig af denne cremede orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter. Pastaen er formet som ris og hele retten bliver derfor dejlig cremet, ligesom en risotto. For at give retten smag, er både citronskal, hvidvin, hvidløg, persille og dild også at finde nede i gryden. Orzo pastaen har jeg fundet i SuperBrugsen, det kan nogle gange være lidt svært at støbe op, men der har de det! En simpel og smagfuld ret, som er nem at bikse sammen. Er du mere til en risotto, kan du også prøve min ærterisotto eller gulerodsrisotto.

Cremet orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter

Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • olivenolie til stegning
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 citron, skallen herfra og saften fra halvdelen
  • 1 tsk. chiliflager
  • salt og peber
  • ½ dl hvidvin (kan undlades)
  • 400 g orzo pasta
  • 9-10 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g champignon, i skiver
  • 100 g sukkerærter, i skiver
  • 1 bundt asparges, i skiver
  • 40 g frisk parmesanost, revet
  • 1 bundt frisk persille, finthakket
  • 1 bundt frisk dild, finthakket

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en dyb pande eller gryde i olivenolie.
  • Tilsæt citronskal, chiliflager, salt og peber og rør rundt.
  • Tilsæt citronsaft og hvidvin og lad halvdelen fordampe væk imens du rører.
  • Tilsæt pasta og rør rundt i 2 minutter ved middel varme inden du tilsætter grøntsagsbouillon (vandet) lidt ad gangen. Tilsæt vandet løbende og rør i det ofte, så det ikke brænder på. Det tager ca. 15-20 minutter om at blive færdig, men smag på pastaen undervejs, så er du sikker.
  • Imens rister du champignon, asparges og sukkerærter på en pande i lidt olie eller smør.
  • Tilsæt grøntsagerne til pastaen og lad det hele blive varmet godt igennem. Riv parmesan ost i retten så den får en cremet konsistens og tilsæt til sidst persille og dild.
  • Smag til med salt og peber og nyd retten varm. Pynt med parmesan, dild og persille.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering