Cremet orzo pasta med parmesan og asparges

Orzo pasta

Cremet orzo pasta med parmesan og asparges! Det ligner risotto og det er faktisk også lige så cremet som risotto, meeeeen det er ikke risotto. Det er orzo pasta. Orzo er også kendt som risoni, og er faktisk bare en kortklippet form for pasta som gør, at det ligner ris.

Retten får fylde fra asparges og sukkerærter, og så får den masser af smag fra både citronskal, hvidvin, hvidløg og persille. Forårsmad, som minder os om, at nu er asparges endelig i sæson!

Er du mere til en cremet risotto, så prøv også mine andre opskrifter på risotto <<

Cremet orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter
Cremet orzo pasta med parmesan og asparges 2

Cremet orzo pasta

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

  • olivenolie til stegning
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 citron, skallen herfra og saften fra halvdelen
  • 1 tsk. chiliflager
  • salt og peber
  • ½ dl hvidvin (kan undlades)
  • 400 g orzo pasta
  • 9-10 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g champignon, i skiver
  • 100 g sukkerærter, i skiver
  • 1 bundt asparges, i skiver
  • 40 g frisk parmesanost, revet
  • 1 bundt frisk persille, finthakket
  • 1 bundt frisk dild, finthakket (kan undlades)

Sådan gør du

  • Sauter løg og hvidløg i en dyb pande eller gryde i olivenolie.
  • Tilsæt citronskal, chiliflager, salt og peber og rør rundt.
  • Tilsæt citronsaft og hvidvin og lad halvdelen fordampe væk imens du rører.
  • Tilsæt pasta og rør rundt i 2 minutter ved middel varme inden du tilsætter grøntsagsbouillon (vandet) lidt ad gangen. Tilsæt vandet løbende og rør i det ofte, så det ikke brænder på. Det tager ca. 15-20 minutter om at blive færdig, men smag på pastaen undervejs, så er du sikker.
  • Imens rister du champignon, asparges og sukkerærter på en pande i lidt olie eller smør.
  • Tilsæt grøntsagerne til pastaen og lad det hele blive varmet godt igennem. Riv parmesan ost i retten så den får en cremet konsistens og tilsæt til sidst persille og dild.
  • Smag til med salt og peber og nyd retten varm. Pynt med parmesan, dild og persille.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Cremet orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter
Cremet orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments