Vil du følge med? 👇
Cremet orzo pasta med parmesan og asparges
Orzo pasta
Cremet orzo pasta med parmesan og asparges! Det ligner risotto og det er faktisk også lige så cremet som risotto, meeeeen det er ikke risotto. Det er orzo pasta. Orzo er også kendt som risoni, og er faktisk bare en kortklippet form for pasta som gør, at det ligner ris.
Retten får fylde fra asparges og sukkerærter, og så får den masser af smag fra både citronskal, hvidvin, hvidløg og persille. Forårsmad, som minder os om, at nu er asparges endelig i sæson!
Er du mere til en cremet risotto, så prøv også mine andre opskrifter på risotto <<
Cremet orzo pasta
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- olivenolie til stegning
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 citron, skallen herfra og saften fra halvdelen
- 1 tsk. chiliflager
- salt og peber
- ½ dl hvidvin (kan undlades)
- 400 g orzo pasta
- 9-10 dl grøntsagsbouillon
- 200 g champignon, i skiver
- 100 g sukkerærter, i skiver
- 1 bundt asparges, i skiver
- 40 g frisk parmesanost, revet
- 1 bundt frisk persille, finthakket
- 1 bundt frisk dild, finthakket (kan undlades)
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg i en dyb pande eller gryde i olivenolie.
- Tilsæt citronskal, chiliflager, salt og peber og rør rundt.
- Tilsæt citronsaft og hvidvin og lad halvdelen fordampe væk imens du rører.
- Tilsæt pasta og rør rundt i 2 minutter ved middel varme inden du tilsætter grøntsagsbouillon (vandet) lidt ad gangen. Tilsæt vandet løbende og rør i det ofte, så det ikke brænder på. Det tager ca. 15-20 minutter om at blive færdig, men smag på pastaen undervejs, så er du sikker.
- Imens rister du champignon, asparges og sukkerærter på en pande i lidt olie eller smør.
- Tilsæt grøntsagerne til pastaen og lad det hele blive varmet godt igennem. Riv parmesan ost i retten så den får en cremet konsistens og tilsæt til sidst persille og dild.
- Smag til med salt og peber og nyd retten varm. Pynt med parmesan, dild og persille.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere