Cremet orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter

Cremet orzo pasta med parmesan, asparges og sukkerærter
Antal: 4 personer
Ingredienser
- olivenolie til stegning
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 citron, skallen herfra og saften fra halvdelen
- 1 tsk. chiliflager
- salt og peber
- ½ dl hvidvin (kan undlades)
- 400 g orzo pasta
- 9-10 dl grøntsagsbouillon
- 200 g champignon, i skiver
- 100 g sukkerærter, i skiver
- 1 bundt asparges, i skiver
- 40 g frisk parmesanost, revet
- 1 bundt frisk persille, finthakket
- 1 bundt frisk dild, finthakket
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg i en dyb pande eller gryde i olivenolie.
- Tilsæt citronskal, chiliflager, salt og peber og rør rundt.
- Tilsæt citronsaft og hvidvin og lad halvdelen fordampe væk imens du rører.
- Tilsæt pasta og rør rundt i 2 minutter ved middel varme inden du tilsætter grøntsagsbouillon (vandet) lidt ad gangen. Tilsæt vandet løbende og rør i det ofte, så det ikke brænder på. Det tager ca. 15-20 minutter om at blive færdig, men smag på pastaen undervejs, så er du sikker.
- Imens rister du champignon, asparges og sukkerærter på en pande i lidt olie eller smør.
- Tilsæt grøntsagerne til pastaen og lad det hele blive varmet godt igennem. Riv parmesan ost i retten så den får en cremet konsistens og tilsæt til sidst persille og dild.
- Smag til med salt og peber og nyd retten varm. Pynt med parmesan, dild og persille.