Frokost & aftensmad

Kartoffelsalat med hjemmelavet pesto

Kartoffelsalat med hjemmelavet pesto

Forb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Pesto

  • 25 g pinjekerner, ristet på panden
  • 25 g solsikkekerner, ristet på panden
  • 2 fed hvidløg
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 2 håndfulde frisk persille
  • 60 g parmesan
  • 8 spsk. olivenolie
  • 1 citron, saften herfra
  • salt og peber

Kartoffelsalat

  • 1 kg små nye kartofler, kogt og afkølet
  • 2 gulerødder, i skiver
  • 1 bundt asparges, blancheret og i skiver
  • 1 rødløg, i skiver
  • 100 g feta
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 dåse syltede rødbeder i tern (jeg brugte dem fra bonduelle)

Sådan gør du

Pesto

  • Kom alle ingredienser i en minihakker undtagen olivenolien. Blend og tilsæt olien løbende til du får den konsistens du ønsker.

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne og lad dem køle af. Skær dem i mindre stykker og fordel dem på et fad.
  • Blancher asparges ved at lade dem koge et par minutter og kom dem derefter i iskold vand, så du stopper kogningen. Skær dem i mindre stykker og fordel dem over kartoflerne sammen med gulerod, rødløg og feta.
  • Hæld pestoen over og vend det hele rundt. Afslut med at toppe med rødbede.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering