Kartoffelsalat med hjemmelavet pesto
Kartoffelsalat med hjemmelavet pesto
Antal: 4 personer
Ingredienser
Pesto
- 25 g pinjekerner, ristet på panden
- 25 g solsikkekerner, ristet på panden
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 2 håndfulde frisk persille
- 60 g parmesan
- 8 spsk. olivenolie
- 1 citron, saften herfra
- salt og peber
Kartoffelsalat
- 1 kg små nye kartofler, kogt og afkølet
- 2 gulerødder, i skiver
- 1 bundt asparges, blancheret og i skiver
- 1 rødløg, i skiver
- 100 g feta
- 1 stk. hjertesalat
- 1 dåse syltede rødbeder i tern (jeg brugte dem fra bonduelle)
Sådan gør du
Pesto
- Kom alle ingredienser i en minihakker undtagen olivenolien. Blend og tilsæt olien løbende til du får den konsistens du ønsker.
Kartoffelsalat
- Kog kartoflerne og lad dem køle af. Skær dem i mindre stykker og fordel dem på et fad.
- Blancher asparges ved at lade dem koge et par minutter og kom dem derefter i iskold vand, så du stopper kogningen. Skær dem i mindre stykker og fordel dem over kartoflerne sammen med gulerod, rødløg og feta.
- Hæld pestoen over og vend det hele rundt. Afslut med at toppe med rødbede.
