Kokoskugler med citron

kokoskugler med citron
kokoskugler med citron

En sundere snack

Kokoskugler med citorn, eller bountykugler som de også kaldes er perfekt, hvis du er på udkig efter en sundere snack. De er hurtig og nemme at lave, og kræver kun, at du har 4 ingredienser, nemlig kokos, citron, chokolade og kondenseret mælk! Jeg er tosset med den syrlige smag af citron i søde sager, men dette kan sagtens undlades.

Nyd dem som en lille eftermiddagssnak, aftensnack eller hapser i løbet af dagen, når den lille sult trænger sig på.

Du får en stor portion ud af denne opskrift, så du kan med fordel fryse nogle af dem ned, så du kan tage en på i ny og næ når du bliver lidt lækkersulten.

Er du på udkig efter andre snacks i den sundere afdeling, så prøv også min opskrift på snickerskugler, som er en daddelkugle med peanuts og chokolade.

kokoskugler med citron

Kokoskugler med citron

Vær den første til at bedømme!
Antal: 45 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Frysetid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
  • 250 g kokosmel
  • 1 citron, skallen herfra
  • 200 g mørk chokolade
  • lidt kokosmel til pynt

Sådan gør du

  • Bland kondenseret mælk og kokosmel sammen i en skål. Riv citronskal og rør også det i skålen. Dæk med film og kom på frys i 15 minutter eller i køleskabet i en time (det gør, at du nemmere kan rulle dem senere).
  • Tril kokosmassen til små kugler (ca. 45 stk.). Smelt chokoladen i mikroovnen ved at komme det i en glasskål eller anden skål der kan tåle varmen. Rør hvert 30. sekund – så du sikrer dig, at den ikke brænder på.
  • Når chokoladen er smeltet, dyp da kuglerne heri og lad dem størkne på et stykke bagepapir. Alternativt kan du bruge en gummipensel og pensle dem med chokolade. Lad dem køle HELT af, inden du kommer dem i en tæt beholder og på køl, så der ikke dannes konsensvand.
  • Drys med kokosmel inden chokoladen størkner helt.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 251
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments