Nemme snickerskugler

Dadelkugler med chokolade

Her kommer et alternativ til de søde sager, som er perfekt at trække frem, når den lille sult trænger sig på. Den står nemlig på nemme snickerskugler eller med andre ord, dadelkugler med chokolade og peanuts.

De er super simple og hurtige at lave, og kræver kun 5 ingredienser.

Du får en stor portion ud af denne opskrift, så du kan med fordel fryse nogle af dem ned, så du kan tage en på i ny og næ når du bliver lidt lækkersulten.

snickerskugler

Er du på udkig efter andre snacks i den sundere afdeling, så prøv også min opskrift på kokoskugler med citron, som er en slags bountykugle lavet med kondenseret mælk.

snickerskugler

Snickerskugler

Vær den første til at bedømme!
Antal: 25 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Køleskabstid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

  • 20 friske dadler med sten
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 60 g saltede peanuts
  • 1-2 spsk. vand
  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Start med at fjerne stenene fra dadlerne. Kom dem derefter i en minihakker sammen med peanutbutter. Blend det godt sammen.
  • Tilsæt peanuts og blend videre til du har en fast sammensat masse, som du kan rulle små kugler af. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand, hvis konsistensen er for tyk.
  • Rul daddel-massen til små kugler (ca. 25 stk.) og sæt dem i køleskabet i en halv time.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen ved at komme det i en glasskål eller anden skål, der kan tåle varmen. Rør hvert 30. sekund – så du sikrer dig at den ikke brænder på.
  • Når chokoladen er smeltet, dyp da dine snickerskugler heri og lad dem størkne på et stykke bagepapir. Alternativt kan du bruge en gummipensel og pensle dem med chokolade. Lad dem køle HELT af, inden du kommer dem i en tæt beholder og på køl, så der ikke dannes konsensvand.
  • Pynt evt. med kokosmel, hakkede peanuts eller små sukkerkugler inden chokoladen størkner helt.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 325
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments