Ricotta pasta med citron og ærter

Nem pasta med ricotta

Ricotta pasta med citron og ærter! Her får du opskriften på en pastaret, som hurtig og nemt kan bikses sammen på travle hverdage. Det tager ikke mere end 20 minutter, og så er retten klar.

Ricotta er en italiensk ost med en mild og blød smag. Den egner sig godt i desserter og bagværk, men bestemt også i pastaretter hvor den giver en dejlig cremet konsistens. Derudover, så har den også et lavt indhold af fedt.

Jeg topper retten med sprød bacon, men dette kan sagtens undlades, hvis du ønsker en vegetar ret eller flere kødfri dage.

Ricotta pasta

Er du til de hurtige og simple pastaretter som kan laves på under 20 minutter, så prøv også min opskrift på nem pastaret med ærter, æg og bacon.

Og er du bare totalt meget pastahumør? Så finder du mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad og frokost på min blog.

Ricotta pasta

Ricottapasta med citron, parmesan og ærter

4 fra 2 bedømmelser
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 250 g pasta
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½ citron, saft og skal herfra
  • lidt pastavand
  • 200 g ricottaost
  • 100 g ærter
  • 40 g frisk parmesanost, revet
  • 100 g bacon
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt pastavand.
  • Steg bacon i en dyb pande og læg til side.
  • Sauter løg og hvidløg i samme pande. Tilsæt evt. lidt olivenolie.
  • Tilføj citronsaft, citronskal, parmesan, ricotta og lidt pastavand og varm det godt igennem. Rør det rundt og tilsæt evt. vand lidt ad gangen til du får en cremet konsistens.
  • Rør pasta og ærter forsigtigt i, og server straks med friskreven parmesanost, citronskal, sprød bacon og frisk basilikum.
Kunne du lide opskriften?
4 fra 2 bedømmelser

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 334
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments