Frokost & aftensmad

Knuste kartofler med krydderurtesmør og parmesan

Knuste kartofler med krydderurtesmør og parmesan

Forb. tid25 min
Bagetid25 min
Samlet tid50 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1000 g kartofler
  • 100 g smør
  • 2 store håndfulde frisk persille og basilikum (eller andre krydderurter)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • frisk timian
  • friskreven parmesanost
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle lidt af og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Brug nu bunden af en lille tallerken eller et glas til at give dem et tryk. De skal ikke gå helt i stykker, men udseendet gør ikke så meget.
  • Pensel kartoflerne med olivenolie.
  • Bland smør med finhakkede krydderurter (gem lidt til pynt) og hvidløg i en skål. Fordel en teskefuld smør i hver kartoffel efterfulgt af frisk timian og rigelig med friskreven parmesan. Brug evt. lidt krydderurter fra smøren til at drysse over også. Afslut med at drysse med flagesalt og peber.
  • Bag nu i ovnen ved 180 grader varm luft i ca. 20-25 minutter, til de er sprøde og osten er smeltet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering