Vil du følge med? 👇
Gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce
Gnocchi på 20 minutter
Her får du en nem opskrift på gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce, som kan laves på bare 20 minutter. Derfor kan retten både serveres på travle hverdage, men også til gæster i weekenden. De små runde gnocchi er en form for italiensk pasta baseret på kartoffelmos, som bare smager skønt – specielt når de serveres i en cremet sauce kogt op på hvidvin, fløde og citron. Netop denne sauce finder du også i min opskrift på cremet pasta med grillet grønt, måske det også kan friste?
Prøv også: opskrift på pasta med laks, fløde, gulerod og porre <<


Gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce
Antal: 4
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 500 g gnocchi
- smør til stegning
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 håndfulde frisk spinat
- 200 g røget laks
- 2 dl hvidvin
- 2 dl madlavningsfløde
- ½ citron, saften herfra
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog dine gnocchi i letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og steg dem på panden i en klat smør, så de får lidt sprødhed. Krydder med salt og peber. Tag af panden og stil til side.
- Tilføj lidt mere fedtstof og sautér løg og hvidløg. Tilsæt spinat og lad det falde sammen.
- Skær laks i mindre stykker og kom det på panden til spinaten. Lad det stege med et par minutter.
- Find en lille gryde og hæld hvidvinen heri. Lad halvdelen koge væk, og tilsæt så fløde. Lad saucen koge op kort og pres så citronsaft i. Krydder med peber.
- Hæld saucen over dine gnochhi og bland det hele rundt. Smag til med salt og peber. Server med det samme.
Har du lavet opskriften?Tag mig på Instagram med @emmaolsen.dk så jeg kan se din kreation!