Gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce

Gnocchi på 20 minutter

Her får du en nem opskrift på gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce, som kan laves på bare 20 minutter. Derfor kan retten både serveres på travle hverdage, men også til gæster i weekenden. De små runde gnocchi er en form for italiensk pasta baseret på kartoffelmos, som bare smager skønt – specielt når de serveres i en cremet sauce kogt op på hvidvin, fløde og citron. Netop denne sauce finder du også i min opskrift på cremet pasta med grillet grønt, måske det også kan friste?

Prøv også: opskrift på pasta med laks, fløde, gulerod og porre <<

cremet gnocchi
cremet gnocchi

Gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Det skal du bruge

  • 500 g gnocchi
  • smør til stegning
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 4 håndfulde frisk spinat
  • 200 g røget laks
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl madlavningsfløde
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog dine gnocchi i letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og steg dem på panden i en klat smør, så de får lidt sprødhed. Krydder med salt og peber. Tag af panden og stil til side.
  • Tilføj lidt mere fedtstof og sautér løg og hvidløg. Tilsæt spinat og lad det falde sammen.
  • Skær laks i mindre stykker og kom det på panden til spinaten. Lad det stege med et par minutter.
  • Find en lille gryde og hæld hvidvinen heri. Lad halvdelen koge væk, og tilsæt så fløde. Lad saucen koge op kort og pres så citronsaft i. Krydder med peber.
  • Hæld saucen over dine gnochhi og bland det hele rundt. Smag til med salt og peber. Server med det samme.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments