Vil du følge med? 👇
Gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce
Gnocchi på 20 minutter
Her får du en nem opskrift på gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce, som kan laves på bare 20 minutter. Derfor kan retten både serveres på travle hverdage, men også til gæster i weekenden. De små runde gnocchi er en form for italiensk pasta baseret på kartoffelmos, som bare smager skønt – specielt når de serveres i en cremet sauce kogt op på hvidvin, fløde og citron. Netop denne sauce finder du også i min opskrift på cremet pasta med grillet grønt, måske det også kan friste?
Prøv også: opskrift på pasta med laks, fløde, gulerod og porre <<
Gnocchi med laks og spinat i hvidvinssauce
Antal: 4
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 500 g gnocchi
- smør til stegning
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 håndfulde frisk spinat
- 200 g røget laks
- 2 dl hvidvin
- 2 dl madlavningsfløde
- ½ citron, saften herfra
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog dine gnocchi i letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og steg dem på panden i en klat smør, så de får lidt sprødhed. Krydder med salt og peber. Tag af panden og stil til side.
- Tilføj lidt mere fedtstof og sautér løg og hvidløg. Tilsæt spinat og lad det falde sammen.
- Skær laks i mindre stykker og kom det på panden til spinaten. Lad det stege med et par minutter.
- Find en lille gryde og hæld hvidvinen heri. Lad halvdelen koge væk, og tilsæt så fløde. Lad saucen koge op kort og pres så citronsaft i. Krydder med peber.
- Hæld saucen over dine gnochhi og bland det hele rundt. Smag til med salt og peber. Server med det samme.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere